Butter tofu
Butter chicken er en klassisk indisk rett med kylling i en kremet currysaus. Og mye smør, antar jeg.
I denne varianten bytter jeg ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!
Her krydrer jeg tofuen kun med salt og pepper. Er du skikkelig, skikkelig glad i krydret mat kan du godt ha på litt garam masala også.
Butter chicken uten smør og kylling smaker veldig godt med ris til. Du kan også gjerne slenge på et par naan og en chutney om du har anledning, da blir det enda bedre.
Butter tofu
Ingredients
- 300 g tofu
- olje
- salt og pepper
- ris
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 cm fersk ingefær eller 2 ts tørket
- 1,5 ts gurkemeie
- 1,5 ts malt koriander
- 1 ss garam masala
- 2 dl knuste tomater
- 2 dl kokosmelk
- 1 ss soyasaus
- frisk koriander
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Press forsiktig ut overflødig vann av tofuen. Det kan du f.eks gjøre ved å ha kjøkkenpapir over og under den, sette den på en tallerken, og legge noe tungt oppå.
- Skjær tofuen i terninger med lengder på cirka én centimeter. Ha over på stekebrettet, hell på litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett i stekeovnen, stek i cirka 10 minutter, ta ut brettet og snu bitene, før du steker dem i cirka 10 minutter til. De skal bli gylne og fine, men ikke brente. Gjør klar resten mens tofuen står i ovnen.
- Kok ris etter anvisning på pakken. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
- Varm opp litt olje til medium temperatur i en gryte. Ha i hvitløk og ingefær, surr i et par minutter. Tilsett deretter gurkemeie, malt koriander og garam masala, la det surre i et par minutter til.
- Hell på tomater, kokosmelk og soyasaus, og la det hele koke opp. La det småkoke til tofuen er ferdig i ovnen. Rør innimellom.
- Når tofuen er ferdig rører du den inn i sausen. Servér rykende varm – med ris til, og frisk koriander på toppen.
Godt tilbehør
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
-
Plommechutney
Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat.
-
Hvitløksnaan
Nydelige veganske indiske brød med masse hvitløk og koriander.