Go Back

Butter tofu

Nydelig indisk middag med tofu istedenfor kylling.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g tofu
  • olje
  • salt og pepper
  • ris
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm fersk ingefær eller 2 ts tørket
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ts malt koriander
  • 1 ss garam masala
  • 2 dl knuste tomater
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • frisk koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. 
  • Press forsiktig ut overflødig vann av tofuen. Det kan du f.eks gjøre ved å ha kjøkkenpapir over og under den, sette den på en tallerken, og legge noe tungt oppå. 
  • Skjær tofuen i terninger med lengder på cirka én centimeter. Ha over på stekebrettet, hell på litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett i stekeovnen, stek i cirka 10 minutter, ta ut brettet og snu bitene, før du steker dem i cirka 10 minutter til. De skal bli gylne og fine, men ikke brente. 
    Gjør klar resten mens tofuen står i ovnen. 
  • Kok ris etter anvisning på pakken. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Varm opp litt olje til medium temperatur i en gryte. Ha i hvitløk og ingefær, surr i et par minutter. Tilsett deretter gurkemeie, malt koriander og garam masala, la det surre i et par minutter til.
  • Hell på tomater, kokosmelk og soyasaus, og la det hele koke opp. La det småkoke til tofuen er ferdig i ovnen. Rør innimellom.
  • Når tofuen er ferdig rører du den inn i sausen. Servér rykende varm - med ris til, og frisk koriander på toppen.
Keyword tofu