Cannelloni med spinat og tomatsaus

Cannelloni med spinat og tomatsaus

Visste du at du kan bruke lasagneplater til andre retter enn lasagne?

Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!

Inni lasagneplatene har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!

vegansk cannelloni

Cannelloni med spinat og tomatsaus

Nydelig vegansk pastarett som tar litt tid å lage – men gir deg masse god smak i belønning for innsatsen.
Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett, pasta
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 dl cashewnøtter usalta
  • 4 ss næringsgjær
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 100 g spinat
  • salt
  • pepper
  • 1 dl vann

Tomatsaus:

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss kaldpresset rapsolje
  • 8 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra to bokser eller kartonger)
  • 4 stilker basilikum
  • 1 ts tørka oregano
  • 0,5 ts chiliflak
  • salt
  • pepper

Til montering:

  • 6 lasagneplater eller cannelonirør om du finner uten egg
  • 2 ss pankobrødsmuler eller griljermel/vanlige brødsmuler

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i godt med vann i et par timer før bruk (helst. Hvis ikke så gjør femten minutter mye det også). Sil av vannet og ha i en foodprocessor, tilsett de andre ingrediensene. Kjør til du får en helt jevn masse. Dytt ned fra kantene av foodprocessoren underveis.

Tomatsaus:

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett tomater, basilikum, oregano, chiliflak, salt og pepper, og la det koke i ca. 20 minutter.

Montering:

  • Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i en og en lasagneplate. Kok hver i 3-4 minutter slik at de blir myke og fint kan snurres sammen til en canneloni. Det er godt mulig det går an å koke flere samtidig uten at de klistrer seg sammen.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildast form, eller to porsjonsformer.
  • Ha en sjettedel av spinatblandingen nesten nederst på en lasagneplate. Rull den sammen, og legg i ildfast form. Gjenta med alle platene. Hell tomatsausen over, topp med pankobrødsmuler.
  • Sett retten inn i ovnen og stek i cirka 20 minutter, til smulene på toppen er gylne og sausen putrer.
  • Servér rykende varmt, gjerne sammen med en salat til.
Keyword canneloni

Flere oppskrifter

  • Lasagne med sopp og spinat

    Lasagne med sopp og spinat

    Lasagne altså. Så godt! Jeg elsker lasagne i allslags varianter. Det blir visst alltid vellykket når vi lar pastaplater koke i gode sauser inni stekeovnen. I tillegg er det en rett det er lett å lage mange av når vi først er i gang, slik…

    Les mer

  • Restelasagne (av fredagssuppe)

    Restelasagne (av fredagssuppe)

    Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger). 

    Les mer

  • Soppihop

    Soppihop

    Knalldigg og lettlaget lasagne med lite oppvask og masse smak av India. 

    Les mer

 



5 thoughts on “Cannelloni med spinat og tomatsaus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating