Cannelloni med spinat og tomatsaus
Visste du at du kan bruke lasagneplater til andre retter enn lasagne?
Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!
Inni lasagneplatene har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!
Cannelloni med spinat og tomatsaus
Ingredients
- 3 dl cashewnøtter usalta
- 4 ss næringsgjær
- 2 ss sitronsaft
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 100 g spinat
- salt
- pepper
- 1 dl vann
Tomatsaus:
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2 ss kaldpresset rapsolje
- 8 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra to bokser eller kartonger)
- 4 stilker basilikum
- 1 ts tørka oregano
- 0,5 ts chiliflak
- salt
- pepper
Til montering:
- 6 lasagneplater eller cannelonirør om du finner uten egg
- 2 ss pankobrødsmuler eller griljermel/vanlige brødsmuler
Instructions
- Bløtlegg nøttene i godt med vann i et par timer før bruk (helst. Hvis ikke så gjør femten minutter mye det også). Sil av vannet og ha i en foodprocessor, tilsett de andre ingrediensene. Kjør til du får en helt jevn masse. Dytt ned fra kantene av foodprocessoren underveis.
Tomatsaus:
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett tomater, basilikum, oregano, chiliflak, salt og pepper, og la det koke i ca. 20 minutter.
Montering:
- Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i en og en lasagneplate. Kok hver i 3-4 minutter slik at de blir myke og fint kan snurres sammen til en canneloni. Det er godt mulig det går an å koke flere samtidig uten at de klistrer seg sammen.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildast form, eller to porsjonsformer.
- Ha en sjettedel av spinatblandingen nesten nederst på en lasagneplate. Rull den sammen, og legg i ildfast form. Gjenta med alle platene. Hell tomatsausen over, topp med pankobrødsmuler.
- Sett retten inn i ovnen og stek i cirka 20 minutter, til smulene på toppen er gylne og sausen putrer.
- Servér rykende varmt, gjerne sammen med en salat til.
Flere oppskrifter
-
Lasagne med sopp og spinat
Lasagne altså. Så godt! Jeg elsker lasagne i allslags varianter. Det blir visst alltid vellykket når vi lar pastaplater koke i gode sauser inni stekeovnen. I tillegg er det en rett det er lett å lage mange av når vi først er i gang, slik…
-
Restelasagne (av fredagssuppe)
Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger).
5 thoughts on “Cannelloni med spinat og tomatsaus”
Leave a Reply
Det ser knallgodt ut! For en super idé 🙂
Kjempegodt! Dettye skal lages igjen, skikkelig kosemat!Men jeg brukte 8 lasagneplater for å få nok til alt fyllet 🙂
Så hyggelig å høre! Og takk for tilbakemelding ang antall plater *notert* 🙂
Lagde denne retten igår. Den var rett og slett knallgod! Tusen takk for en fantastisk oppskrift 🙂
Så koselig å høre! Tusen takk 🙂