Cannelloni med spinat og tomatsaus
Nydelig vegansk pastarett som tar litt tid å lage - men gir deg masse god smak i belønning for innsatsen.
Prep Time 40 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course hovedrett, pasta
Cuisine italiensk
- 3 dl cashewnøtter usalta
- 4 ss næringsgjær
- 2 ss sitronsaft
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 100 g spinat
- salt
- pepper
- 1 dl vann
Tomatsaus:
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2 ss kaldpresset rapsolje
- 8 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra to bokser eller kartonger)
- 4 stilker basilikum
- 1 ts tørka oregano
- 0,5 ts chiliflak
- salt
- pepper
Til montering:
- 6 lasagneplater eller cannelonirør om du finner uten egg
- 2 ss pankobrødsmuler eller griljermel/vanlige brødsmuler
Tomatsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett tomater, basilikum, oregano, chiliflak, salt og pepper, og la det koke i ca. 20 minutter.
Montering:
Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i en og en lasagneplate. Kok hver i 3-4 minutter slik at de blir myke og fint kan snurres sammen til en canneloni. Det er godt mulig det går an å koke flere samtidig uten at de klistrer seg sammen.
Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en mellomstor ildast form, eller to porsjonsformer.
Ha en sjettedel av spinatblandingen nesten nederst på en lasagneplate. Rull den sammen, og legg i ildfast form. Gjenta med alle platene. Hell tomatsausen over, topp med pankobrødsmuler.
Sett retten inn i ovnen og stek i cirka 20 minutter, til smulene på toppen er gylne og sausen putrer.
Servér rykende varmt, gjerne sammen med en salat til.