Vegansk krydderkake
Dette er en av de kakene som rett og slett ble skikkelig vellykka. Den ble perfekt saftig i steketiden (som kommer en del an på hva slags ovn du har, så bruk helst trepinnetesten uansett), og smaken ble også veldig god. Jeg tok den med på jobb, og kollegene meldte om den beste gulrotkaka de hadde fått på lenge. Etter tre, fire kommentarer sluttet jeg å korrigere dem, og satt bare pris på tilbakemeldingene.
Kremostglasuren her er også en av mine favoritter. Den er skikkelig smørbar og fin, og oppskriften gir en ganske god mengde. Som må være lov. Er du ikke så glad i vegansk kremost (noen varianter har en liten ettersmak), anbefaler jeg litt vanilje og litt sitronsaft i.
Vegansk krydderkake
Ingredients
- 5 dl hvetemel
- 2,5 dl brunt sukker
- 1 ss kanel
- 1 ts ingefær
- 1 ts muskat
- 1 ts nellik
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 0,5 ts salt
- 2,5 dl eplemos se kommentar under
- 2 dl rapsolje eller annen matolje som er nøytral på smak
- 2 dl soyamelk eller annen plantemelk
Glasur
- 200 g vegansk kremost
- 100 g vegansk margarin
- 2,5 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle en form på ca 20*20 cm med bakepapir.
- Rør sammen mel, sukker, kanel, ingefær, muskat, nellig, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen eplemos, olje og soyamelk i en mindre bolle. Hell det våte over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraft sammen til en jevn røre.
- Hell over i formen, glatt til toppen slik at det blir jevnt. Stek i cirka 35 minutter, til kaken er tørr i midten (trepinnetesten).
- Avkjøl kaken før du har på glasur (oppskrift under).
Glasur
- Rør sammen kremost og margarin. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av den avkjølte kaken.
Notes
Relaterte oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.
12 thoughts on “Vegansk krydderkake”
Leave a Reply
Hei. Kan denne kaken lages dagen før eller helst samme dag?
Den kan fint lages dagen før 🙂
Lagde denne i dag! Ble litt på øyemål siden det er vanskelig å måle brun sukker og eplemos i dl, men ble kjempegod allikevel :))
Så bra den ble god! 😀
Hei, er det eplemos som syltetøy, eller drikken eplemost? Tenkte jeg måtte dobbeltsjekke før jeg skaffer ingrediensene …
Som syltetøy 🙂 Dersom du ikke har det kan du skjære opp et par epler i terninger, og koke dem med bitte litt vann.
Hei! 😊 Hvor stor kakeform bør jeg bruke hvis jeg bruker rundt form?
Jeg lurer på det samme! Hvor stor form hvis den er rund? og endrer det steketiden?
Jeg synes det er litt vanskelig å gjette på, rett og slett, men kanskje 22 cm i diameter ca? Bruk trepinnetesten for å sjekke steketiden, jeg tipper det går helt fint med 5 minutter pluss minus uten at kaken blir verken våt eller tørr.
Det stemmer bra! 😊 Jeg googlet meg frem til at 22 cm er passe. Stekte kaken ca. 5 min. lenger. Kaka ble veldig godt tatt i mot av ikke-veggiskollegaer.🤩
Hei! Hvilken kremost vil du anbefale?
Så lenge den er naturell (altså uten krydder og slikt) så funker alle typer 🙂