Vegansk krydderkake

Vegansk krydderkake

Dette er en av de kakene som rett og slett ble skikkelig vellykka. Den ble perfekt saftig i steketiden (som kommer en del an på hva slags ovn du har, så bruk helst trepinnetesten uansett), og smaken ble også veldig god. Jeg tok den med på jobb, og kollegene meldte om den beste gulrotkaka de hadde fått på lenge. Etter tre, fire kommentarer sluttet jeg å korrigere dem, og satt bare pris på tilbakemeldingene.

Kremostglasuren her er også en av mine favoritter. Den er skikkelig smørbar og fin, og oppskriften gir en ganske god mengde. Som må være lov. Er du ikke så glad i vegansk kremost (noen varianter har en liten ettersmak), anbefaler jeg litt vanilje og litt sitronsaft i.

krydderkake med kremostglasur

Vegansk krydderkake

Nydelig kake med masse god kryddersmak, toppet med en mild kremostglasur.
Cook Time 1 hour
Avkjøling 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course kake
Servings 1 kake (12 porsjoner)

Ingredients
  

  • 5 dl hvetemel
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskat
  • 1 ts nellik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl eplemos se kommentar under
  • 2 dl rapsolje eller annen matolje som er nøytral på smak
  • 2 dl soyamelk eller annen plantemelk

Glasur

  • 200 g vegansk kremost
  • 100 g vegansk margarin
  • 2,5 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle en form på ca 20*20 cm med bakepapir.
  • Rør sammen mel, sukker, kanel, ingefær, muskat, nellig, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen eplemos, olje og soyamelk i en mindre bolle. Hell det våte over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraft sammen til en jevn røre.
  • Hell over i formen, glatt til toppen slik at det blir jevnt. Stek i cirka 35 minutter, til kaken er tørr i midten (trepinnetesten).
  • Avkjøl kaken før du har på glasur (oppskrift under).

Glasur

  • Rør sammen kremost og margarin. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av den avkjølte kaken.

Notes

Eplemos kan kjøpes ferdig (står i syltetøyhylla i godt assorterte dagligvarebutikker), kan også lages selv ved å koke epleterninger med bittelitt vann og eventuelt sukker. 
Keyword krydderkake

Relaterte oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.



12 thoughts on “Vegansk krydderkake”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating