Go Back
krydderkake med kremostglasur

Vegansk krydderkake

Nydelig kake med masse god kryddersmak, toppet med en mild kremostglasur.
Cook Time 1 hour
Avkjøling 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course kake
Servings 1 kake (12 porsjoner)

Ingredients
  

  • 5 dl hvetemel
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskat
  • 1 ts nellik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl eplemos se kommentar under
  • 2 dl rapsolje eller annen matolje som er nøytral på smak
  • 2 dl soyamelk eller annen plantemelk

Glasur

  • 200 g vegansk kremost
  • 100 g vegansk margarin
  • 2,5 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle en form på ca 20*20 cm med bakepapir.
  • Rør sammen mel, sukker, kanel, ingefær, muskat, nellig, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen eplemos, olje og soyamelk i en mindre bolle. Hell det våte over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraft sammen til en jevn røre.
  • Hell over i formen, glatt til toppen slik at det blir jevnt. Stek i cirka 35 minutter, til kaken er tørr i midten (trepinnetesten).
  • Avkjøl kaken før du har på glasur (oppskrift under).

Glasur

  • Rør sammen kremost og margarin. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av den avkjølte kaken.

Notes

Eplemos kan kjøpes ferdig (står i syltetøyhylla i godt assorterte dagligvarebutikker), kan også lages selv ved å koke epleterninger med bittelitt vann og eventuelt sukker. 
Keyword krydderkake