2dlrapsoljeeller annen matolje som er nøytral på smak
2dlsoyamelkeller annen plantemelk
Glasur
200gvegansk kremost
100gvegansk margarin
2,5dlmelis
Instructions
Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle en form på ca 20*20 cm med bakepapir.
Rør sammen mel, sukker, kanel, ingefær, muskat, nellig, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen eplemos, olje og soyamelk i en mindre bolle. Hell det våte over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraft sammen til en jevn røre.
Hell over i formen, glatt til toppen slik at det blir jevnt. Stek i cirka 35 minutter, til kaken er tørr i midten (trepinnetesten).
Avkjøl kaken før du har på glasur (oppskrift under).
Glasur
Rør sammen kremost og margarin. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av den avkjølte kaken.
Notes
Eplemos kan kjøpes ferdig (står i syltetøyhylla i godt assorterte dagligvarebutikker), kan også lages selv ved å koke epleterninger med bittelitt vann og eventuelt sukker.