Bakt søtpotet med tacofyll
Søtpoteter er, til tross for navnet og det faktum at de brukes til mye av det samme, ikke i slekt med vanlige poteter. Dette er kanskje ikke en faktakunnskap du får bruk for sånn til daglig, men kanskje den blir nyttig på quiz en gang.
Og dersom spørsmål nummer to er hvordan få søtpoteten til å smake best mulig?, da vil jeg anbefale å gå for “ovnsbakt”.
Søtpoteten smaker litt som en søt gulrot til vanlig, men når den blir ovnsbakt blir den virkelig også fløyelsmyk i konsistensen. Perfekt til salt og krydret meksikansk fyll, spør du meg! Her har jeg i krydra bønner, tomatsalsa med chili, og på toppen bruker jeg most avokado og koriander. Godt – godt – godt!
Hvorfor ikke prøve dette som et alternativ til fredagstacoen neste gang?
Bakt søtpotet med tacofyll
Ingredients
- 2 medium/store søtpoteter
- 2 tomater
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 4 stilker koriander + ekstra til pynting
- salt
- 0,5 lime
- 4 dl sorte bønner enten 1 kartong ferdigkokte, eller 2 dl tørka bønner som du bløtlegger og koker selv
- 1 ss olje
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts paprikapulver
- 1 avokado
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor og en liten ildfast form.
- Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i den største formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.
- Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.
- Skjær tomater i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Ha alt i en bolle, ha over litt salt og saften fra den halve limen. Rør godt sammen.
- Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Rør sammen olje, spisskummen, paprikapulver og 0,5 ts salt i den lille ildfaste formen. Rør inn bønnene. Sett skålen inn i ovnen slik at bønnene bakes de siste 10-15 minuttene med søtpotetene.
- Mos avokadoen med en gaffel.
- Når søtpotetene er ferdigbakte, skjærer du dem forsiktig med en kniv på langs. Åpne dem enten med hendene eller en gaffel. Ha i bønner, tomatsalsa, most avokado og eventuelt litt mer koriander. Spis de fylte søtpotetene mens de er rykende varme!
Flere oppskrifter
-
Taco derpå
Bruk gårsdagens tacorester til å lage nydelige “fritters”!
-
Taco fra Sykt billig
Slik lager du ditt eget taco”kjøtt” av sopp, nøtter og krydder.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.