Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor og en liten ildfast form.
Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i den største formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.
Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.
Skjær tomater i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Ha alt i en bolle, ha over litt salt og saften fra den halve limen. Rør godt sammen.
Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Rør sammen olje, spisskummen, paprikapulver og 0,5 ts salt i den lille ildfaste formen. Rør inn bønnene. Sett skålen inn i ovnen slik at bønnene bakes de siste 10-15 minuttene med søtpotetene.
Mos avokadoen med en gaffel.
Når søtpotetene er ferdigbakte, skjærer du dem forsiktig med en kniv på langs. Åpne dem enten med hendene eller en gaffel. Ha i bønner, tomatsalsa, most avokado og eventuelt litt mer koriander. Spis de fylte søtpotetene mens de er rykende varme!