Go Back

Bakt søtpotet med tacofyll

Bakt søtpotet fylt med krydra bønner, tomatsalsa med chili, most avokado og koriander.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 medium/store søtpoteter
  • 2 tomater
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker koriander + ekstra til pynting
  • salt
  • 0,5 lime
  • 4 dl sorte bønner enten 1 kartong ferdigkokte, eller 2 dl tørka bønner som du bløtlegger og koker selv
  • 1 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 avokado

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor og en liten ildfast form.
  • Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i den største formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.
  • Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.
  • Skjær tomater i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Ha alt i en bolle, ha over litt salt og saften fra den halve limen. Rør godt sammen.
  • Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Rør sammen olje, spisskummen, paprikapulver og 0,5 ts salt i den lille ildfaste formen. Rør inn bønnene. Sett skålen inn i ovnen slik at bønnene bakes de siste 10-15 minuttene med søtpotetene.
  • Mos avokadoen med en gaffel.
  • Når søtpotetene er ferdigbakte, skjærer du dem forsiktig med en kniv på langs. Åpne dem enten med hendene eller en gaffel. Ha i bønner, tomatsalsa, most avokado og eventuelt litt mer koriander. Spis de fylte søtpotetene mens de er rykende varme!
Keyword søtpotet, taco