Gulrot- og linsesuppe

Gulrot- og linsesuppe

Dette er en nydelig gulrotsuppe med litt smak av Asia, og litt smak av Italia, du lager den på under halvtimen, og den inneholder masse god næring (inkludert protein fra røde linser og pinjekjerner). Altså check, check, check! Perfekt til travle hverdager når vil ha en god og varmende middag innimellom jobb, sosialt, trening og alt det andre som hører med.

 Er du av dem som liker å planlegge ekstra godt, da kan jeg opplyse om at denne suppen fint kan lages en dag eller to i forveien, og oppbevares i kjøleskap.

Du kan også ha den med deg på skole/jobb/tur i termos, eller i en beholder som kan varmes opp i mikroen.

vegansk gulrotsuppe med linser oppskrift

Gulrot- og linsesuppe

Vegansk gulrotsuppe med litt smak av Asia, og litt smak av Italia. Den tar under halvtimen å lage, og den inneholder masse god næring
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 store gulrøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 dl tørka røde linser
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokosmelk
  • salt og pepper
  • 4 stilker friske urter en eller to av disse: basilikum, oregano, timian, rosmarin, bladpersille
  • 2 ss pinjekjerner

Instructions
 

  • Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Riv eller finhakk hvitløk. Skyll linsene i kaldt vann.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i hvitløk, gurkemeie, spisskummen og chilipulver, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter gulrotbiter og linser, rør alt godt sammen. Hell på vann og kokosmelk og la det koke opp.
  • Småkok til gulrøttene er møre. Kjør jevnt med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  • Topp med urter og pinjekjerner.
Keyword gulrotsuppe, linsesuppe, suppe

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating