Indisk gryte med poteter og erter

Indisk gryte med poteter og erter

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!

Her bruker jeg duoen i en herlig indisk gryterett som jeg virkelig elsker. Ved siden av har jeg ris og mangochutney, men her kan du prøve andre ting også. Hva med hjemmelaga naan? Eplechutney? Mulighetene er mange, og her er det kjekt å teste seg fram sånn at du finner dine egne favorittkombinasjoner.

indisk gryte

Indisk gryte med poteter og erter

Herlig og kjapp gryte med massevis av smak!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl frosne erter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 500 g poteter
  • ris
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 dl knuste tomater 1 boks
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 sitron
  • koriander til servering
  • mangochutney til servering

Instructions
 

  • Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Vask potetene og skjær dem i terninger eller ringer.
  • Tilbered ris etter anvisning på pakken.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, garam masala, spisskummen, paprika og gurkemeie, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter poteter, og vend godt på det slik at de også blir litt stekte. La de steke et par minutter før du fortsetter.
  • Hell på kokosmelk og tomater, og la det hele koke opp. Ha i salt og press i sitronsaften, la deretter retten småkoke til potetene er møre.
  • Rør inn ertene når potetene er møre. Etter et par minutter er retten klar.
  • Servér med ris, koriander og mangochutney.
Keyword erter, gryterett, poteter

Flere oppskrifter

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

  • Plommechutney

    Plommechutney

    Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat. 

  • Hvitløksnaan

    Hvitløksnaan

    Nydelige veganske indiske brød med masse hvitløk og koriander. 



3 thoughts on “Indisk gryte med poteter og erter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating