Indisk gryte med poteter og erter
Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!
Her bruker jeg duoen i en herlig indisk gryterett som jeg virkelig elsker. Ved siden av har jeg ris og mangochutney, men her kan du prøve andre ting også. Hva med hjemmelaga naan? Eplechutney? Mulighetene er mange, og her er det kjekt å teste seg fram sånn at du finner dine egne favorittkombinasjoner.
Indisk gryte med poteter og erter
Herlig og kjapp gryte med massevis av smak!
Ingredients
- 2 dl frosne erter
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 500 g poteter
- ris
- 2 ss rapsolje
- 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 2,5 dl kokosmelk
- 4 dl knuste tomater 1 boks
- 0,5 ts salt
- 0,5 sitron
- koriander til servering
- mangochutney til servering
Instructions
- Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Vask potetene og skjær dem i terninger eller ringer.
- Tilbered ris etter anvisning på pakken.
- Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, garam masala, spisskummen, paprika og gurkemeie, og la det surre i et par minutter.
- Tilsett deretter poteter, og vend godt på det slik at de også blir litt stekte. La de steke et par minutter før du fortsetter.
- Hell på kokosmelk og tomater, og la det hele koke opp. Ha i salt og press i sitronsaften, la deretter retten småkoke til potetene er møre.
- Rør inn ertene når potetene er møre. Etter et par minutter er retten klar.
- Servér med ris, koriander og mangochutney.
Flere oppskrifter
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
-
Plommechutney
Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat.
-
Hvitløksnaan
Nydelige veganske indiske brød med masse hvitløk og koriander.
3 thoughts on “Indisk gryte med poteter og erter”
Leave a Reply
Ååå, gleder meg til å prøve denne i helga! Pottet spørsmål, hvilken sort brukte du?
Mandelpotet her, men tror alle typer funker bra 🙂
Elsker indiske gryter!