Go Back
indisk gryte

Indisk gryte med poteter og erter

Herlig og kjapp gryte med massevis av smak!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl frosne erter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 500 g poteter
  • ris
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 dl knuste tomater 1 boks
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 sitron
  • koriander til servering
  • mangochutney til servering

Instructions
 

  • Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Vask potetene og skjær dem i terninger eller ringer.
  • Tilbered ris etter anvisning på pakken.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, garam masala, spisskummen, paprika og gurkemeie, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter poteter, og vend godt på det slik at de også blir litt stekte. La de steke et par minutter før du fortsetter.
  • Hell på kokosmelk og tomater, og la det hele koke opp. Ha i salt og press i sitronsaften, la deretter retten småkoke til potetene er møre.
  • Rør inn ertene når potetene er møre. Etter et par minutter er retten klar.
  • Servér med ris, koriander og mangochutney.
Keyword erter, gryterett, poteter