Taco med quinoa og søtpotet
Ojojojo som jeg elsker kjøttfri taco! De siste årene har det endelig gått an å kjøpe gode maistortillas i vanlige dagligvarebutikker, og med riktig fyll må det være noe av det beste jeg vet.
Disse består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Eventuelt kan folk få legge på i den rekkefølgen de selv vil.
Variasjonsmuligheter kjøttfri taco
Når det kommer til taco kan du fint variere med ulikt tilbehør, lite eller mye – du bestemmer!
Kjøttfri taco med quinoa og søtpotet
Ingredients
- 1 boks (c.a 4 dl) sorte bønner eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
- olje til steking
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 2,5 dl quinoa
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
- 1 stor søtpotet
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- maistortillas
- 1 avokado
- 0,5 lime
- 8 stilker koriander
Instructions
- Start med bønnene. Bruker du tørka må de skylles og kokes i godt med vann 30-40 minutter. Bruker du hermetiske holder det å helle av laken og skylle bønnene i kaldt vann.
- Forvarm stekeovnen til 210 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og gni det inn med litt olje.
- Finhakk sjalottløk. Skyll quinoaen i kaldt vann.
- Varm opp 1 ts olje i en gryte. Ha i løken og la den surre i et par minutter. Den skal bare bli myk, ikke brun. Rør inn quinoaen, og hell på vann med buljongpulver.
- Når quinoaen har kokt i 15 minutter har du i bønnene, rører sammen, har på lokk, skru av varmen, og lar den stå og holde seg varm til resten er klart. (For ordens skyld – start på søtpoteten som forklart under med en gang den er satt på kok.)
- Skrell søtpoteten og skjær den i relativt små terninger. Ha den i en bolle, og ha i chilipulver, salt, paprikapulver, spisskummen, hvitløkspulver og løkpulver. Rør godt sammen slik at alle søtpotetbitene dekkes av krydder.
- Hell deretter bitene utover stekebrettet, og sett dem i ovnen. De trenger cirka et kvarter på å bli ferdige.
- Varm opp tortillas etter anvisning på pakken. Mos avokadoen med en gaffel, press i limesaft og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
- Anrett tacos med quinoablandingen nederst, deretter søtpotet, med avokado på topp. Eller sett alt utover på bordet og la folk lage sin egen.
Flere opppskrifter
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Vegansk taco
Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!