Taco med quinoa og søtpotet

Taco med quinoa og søtpotet

Ojojojo som jeg elsker kjøttfri taco! De siste årene har det endelig gått an å kjøpe gode maistortillas i vanlige dagligvarebutikker, og med riktig fyll må det være noe av det beste jeg vet.

Disse består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Eventuelt kan folk få legge på i den rekkefølgen de selv vil.

Variasjonsmuligheter kjøttfri taco

Når det kommer til taco kan du fint variere med ulikt tilbehør, lite eller mye – du bestemmer!

Her er litt å velge i.

kjøttfri taco med søtpotet

Kjøttfri taco med quinoa og søtpotet

En nydelig smaksrik og næringsrik taco med søtpotet, quinoa, bønner og avokado.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks (c.a 4 dl) sorte bønner eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
  • olje til steking
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2,5 dl quinoa
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 1 stor søtpotet
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • maistortillas
  • 1 avokado
  • 0,5 lime
  • 8 stilker koriander

Instructions
 

  • Start med bønnene. Bruker du tørka må de skylles og kokes i godt med vann 30-40 minutter. Bruker du hermetiske holder det å helle av laken og skylle bønnene i kaldt vann.
  • Forvarm stekeovnen til 210 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og gni det inn med litt olje.
  • Finhakk sjalottløk. Skyll quinoaen i kaldt vann.
  • Varm opp 1 ts olje i en gryte. Ha i løken og la den surre i et par minutter. Den skal bare bli myk, ikke brun. Rør inn quinoaen, og hell på vann med buljongpulver.
  • Når quinoaen har kokt i 15 minutter har du i bønnene, rører sammen, har på lokk, skru av varmen, og lar den stå og holde seg varm til resten er klart. (For ordens skyld – start på søtpoteten som forklart under med en gang den er satt på kok.)
  • Skrell søtpoteten og skjær den i relativt små terninger. Ha den i en bolle, og ha i chilipulver, salt, paprikapulver, spisskummen, hvitløkspulver og løkpulver. Rør godt sammen slik at alle søtpotetbitene dekkes av krydder.
  • Hell deretter bitene utover stekebrettet, og sett dem i ovnen. De trenger cirka et kvarter på å bli ferdige.
  • Varm opp tortillas etter anvisning på pakken. Mos avokadoen med en gaffel, press i limesaft og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  • Anrett tacos med quinoablandingen nederst, deretter søtpotet, med avokado på topp. Eller sett alt utover på bordet og la folk lage sin egen.
Keyword taco

Flere opppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Vegansk taco

    Vegansk taco

    Masse gode tacovarianter, med alt du kan ønske deg av tilbehør, helt vegansk!

  • Taco på grillen

    Taco på grillen

    Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating