Start med bønnene. Bruker du tørka må de skylles og kokes i godt med vann 30-40 minutter. Bruker du hermetiske holder det å helle av laken og skylle bønnene i kaldt vann.
Forvarm stekeovnen til 210 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og gni det inn med litt olje.
Finhakk sjalottløk. Skyll quinoaen i kaldt vann.
Varm opp 1 ts olje i en gryte. Ha i løken og la den surre i et par minutter. Den skal bare bli myk, ikke brun. Rør inn quinoaen, og hell på vann med buljongpulver.
Når quinoaen har kokt i 15 minutter har du i bønnene, rører sammen, har på lokk, skru av varmen, og lar den stå og holde seg varm til resten er klart. (For ordens skyld – start på søtpoteten som forklart under med en gang den er satt på kok.)
Skrell søtpoteten og skjær den i relativt små terninger. Ha den i en bolle, og ha i chilipulver, salt, paprikapulver, spisskummen, hvitløkspulver og løkpulver. Rør godt sammen slik at alle søtpotetbitene dekkes av krydder.
Hell deretter bitene utover stekebrettet, og sett dem i ovnen. De trenger cirka et kvarter på å bli ferdige.
Varm opp tortillas etter anvisning på pakken. Mos avokadoen med en gaffel, press i limesaft og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Anrett tacos med quinoablandingen nederst, deretter søtpotet, med avokado på topp. Eller sett alt utover på bordet og la folk lage sin egen.