Puffet ris-konfekt

Puffet ris-konfekt

Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.

Har du ikke lønnesirup kan du fint bruke annen sirup. Melkefri sjokolade er enklere enn mange tror å få tak i, for eksempel er de mørkeste variantene til både Coop og Odense helt veganske.

Puffet ris-konfekt

Lettlaget snop som passer både til jul og resten av året. Dvs. alltid.
Prep Time 20 minutes
Nedkjøling 40 minutes
Total Time 1 hour
Course konfekt
Servings 16 ruter

Ingredients
  

  • 1 dl lønnesirup
  • 1 dl peanøttsmør
  • 7,5 dl puffet ris
  • 150 g melkefri sjokolade

Instructions
 

  • Kle en form med bakepapir.
  • Rør sammen lønnesirup og peanøttsmør i en bolle. Ha i puffet ris og vend den godt inn i det våte. Hell over i formen. Sett kaldt slik at det får stivne.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Når risen har stivnet topper du den med sjokoladen, og setter kaldt igjen.
  • Skjær eller brekk i biter før servering. Oppbevar konfekten kaldt i lukket boks.
Keyword jul, julesnop

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer

  • Lakrismandler

    Lakrismandler

    Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og…

    Les mer

  • Puffet ris-konfekt

    Puffet ris-konfekt

    Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe. Har du…

    Les mer



2 thoughts on “Puffet ris-konfekt”

  • Hei Mari, takk for nok en god oppskrift, de var kjempesnadder! Men hvordan får du de så fint oppskjært? Mine knakk da jeg skulle skjære dem. Og hvordan få puffet-risen til å henge bedre sammen? De smuldret litt opp da jeg delte i biter. Mvh Marte Rosenvinge

    • Jeg har ingen god forklaring egentlig, men se gjerne på Instagram TVen min – der har jeg video av når jeg lager dem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating