Puffet ris-konfekt
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.
Har du ikke lønnesirup kan du fint bruke annen sirup. Melkefri sjokolade er enklere enn mange tror å få tak i, for eksempel er de mørkeste variantene til både Coop og Odense helt veganske.
Puffet ris-konfekt
Ingredients
- 1 dl lønnesirup
- 1 dl peanøttsmør
- 7,5 dl puffet ris
- 150 g melkefri sjokolade
Instructions
- Kle en form med bakepapir.
- Rør sammen lønnesirup og peanøttsmør i en bolle. Ha i puffet ris og vend den godt inn i det våte. Hell over i formen. Sett kaldt slik at det får stivne.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Når risen har stivnet topper du den med sjokoladen, og setter kaldt igjen.
- Skjær eller brekk i biter før servering. Oppbevar konfekten kaldt i lukket boks.
Flere oppskrifter
-
Lakrismandler
Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og…
-
Puffet ris-konfekt
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe. Har du…
2 thoughts on “Puffet ris-konfekt”
Leave a Reply
Hei Mari, takk for nok en god oppskrift, de var kjempesnadder! Men hvordan får du de så fint oppskjært? Mine knakk da jeg skulle skjære dem. Og hvordan få puffet-risen til å henge bedre sammen? De smuldret litt opp da jeg delte i biter. Mvh Marte Rosenvinge
Jeg har ingen god forklaring egentlig, men se gjerne på Instagram TVen min – der har jeg video av når jeg lager dem 🙂