Julekrydra nøtter

Julekrydra nøtter

Dette er noen aldeles nydelige nøtter, litt som brente mandler med mer smak… og flere sorter nøtter også. Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller pakk i glass og legg under treet.

Du kan fint bruke andre typer nøtter her, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen.

Julekrydra nøtter

Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller pakk i glass og legg under treet.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Course julesnop, snop
Servings 1 stort glass

Ingredients
  

  • 100 g brunt sukker
  • 50 g vegansk margarin
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl mandler
  • 2,5 dl hasselnøtter
  • 2,5 dl cashewnøtter

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
  • Rør sammen sukker, margarin, muskat, nellik, kanel og salt i en bolle. Rør inn nøttene.
  • Fordel alt utover stekebrettet, sett i ovnen og stek i 7-8-9-10 minutter. Pass på at det ikke brenner seg.
  • Ta brettet ut av stekeovnen, la det stå i noen minutter, brekk deretter nøttene fra hverandre med en gaffel eller to. Avkjøl. Oppbevares i lukket glass i romtemperatur.
Keyword jul, julekaker

Flere oppskrifter



2 thoughts on “Julekrydra nøtter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating