Julekrydra nøtter
Dette er noen aldeles nydelige nøtter, litt som brente mandler med mer smak… og flere sorter nøtter også. Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller pakk i glass og legg under treet.
Du kan fint bruke andre typer nøtter her, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen.
Julekrydra nøtter
Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller pakk i glass og legg under treet.
Ingredients
- 100 g brunt sukker
- 50 g vegansk margarin
- 0,5 ts muskat
- 0,5 ts malt nellik
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts salt
- 4 dl mandler
- 2,5 dl hasselnøtter
- 2,5 dl cashewnøtter
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
- Rør sammen sukker, margarin, muskat, nellik, kanel og salt i en bolle. Rør inn nøttene.
- Fordel alt utover stekebrettet, sett i ovnen og stek i 7-8-9-10 minutter. Pass på at det ikke brenner seg.
- Ta brettet ut av stekeovnen, la det stå i noen minutter, brekk deretter nøttene fra hverandre med en gaffel eller to. Avkjøl. Oppbevares i lukket glass i romtemperatur.
Flere oppskrifter
-
Bondekaker
Flate og tørre julekaker med kryddersmak.
-
Lussekatter uten egg og melk
…eller juleboller, dersom du har ei venninne som hater jul men elsker boller.
2 thoughts on “Julekrydra nøtter”
Leave a Reply
Skal smøret være smeltet?
Hvis det er mykt margarin (som de veganske vanligvis er) går det helt fint uten å smelte det. Bruker du hardt er det nok lurt å smelte først.