Daal med ovnsbakte grønnsaker

Daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus! Eller helgeluksus, for den saks skyld.

Jeg foretrekker å bruke røde splittlinser i denne retten (de aller tynneste), de løser seg helt opp og konsistensen blir helt nydelig. Men du kan også bruke “hele” linser, både røde, grønne og brune – da må de kanskje koke fem minutter lenger, og du får hele linser i retten. Strengt tatt nydelig det også.

Her serverer jeg daalen med ris, men det går fint an å spise den uten noe tilbehør.

vegansk daal med grønnsaker

Indisk daal med ovnsbakte grønnsaker

Supergod veganske linsegryte som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Luksusmat!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • olje
  • 4 poteter
  • 1 blomkål
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 3 ts garam masala
  • salt
  • pepper
  • ris
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 dl tørka røde linser
  • 1 dl cashewnøtter helst rista og salta
  • 1 kartong (ca. 4 dl) knuste eller hakkede tomater
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 2-3 stilker koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni det inn med litt olje.
  • Skrell potetene og skjær dem i terninger. Del blomkål i buketter. Blomkålbukettene bør være cirka dobbelt så store som potetbitene. Fordel utover stekebrettet. Dryss over 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen, 1 ts garam masala, salt og pepper. Sett inn i ovnen. Brettet skal stå i 15-25 minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skyll linsene i kaldt vann.
  • Varm opp en gryte til medium/høy varme. Dersom cashewnøttene ikke er rista kan du først ha dem i gryten i noen minutter, pass på at de ikke brenner seg. Legg til sides. Ha 2 ss olje i gryten, ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen og 2 ts garam masala, og la det frese i noen minutter.
  • Ha i linser, tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, og deretter koke til linsene er myke (det kommer an på hva slags linser du har. Det beste er røde splittlinser som går helt i oppløsning). Dette tar cirka 15-20 minutter. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Rett før servering vender du inn cashewnøtter, poteter og blomkål. Servér retten med ris, topp med koriander.
Keyword daal, gryterett, linser

 

Flere oppskrifter

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

    Les mer

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

    Les mer

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

    Les mer



2 thoughts on “Daal med ovnsbakte grønnsaker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating