Daal med ovnsbakte grønnsaker

Daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus! Eller helgeluksus, for den saks skyld.

Jeg foretrekker å bruke røde splittlinser i denne retten (de aller tynneste), de løser seg helt opp og konsistensen blir helt nydelig. Men du kan også bruke “hele” linser, både røde, grønne og brune – da må de kanskje koke fem minutter lenger, og du får hele linser i retten. Strengt tatt nydelig det også.

Her serverer jeg daalen med ris, men det går fint an å spise den uten noe tilbehør.

vegansk daal med grønnsaker

Indisk daal med ovnsbakte grønnsaker

Supergod veganske linsegryte som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Luksusmat!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • olje
  • 4 poteter
  • 1 blomkål
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 3 ts garam masala
  • salt
  • pepper
  • ris
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 dl tørka røde linser
  • 1 dl cashewnøtter helst rista og salta
  • 1 kartong (ca. 4 dl) knuste eller hakkede tomater
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 2-3 stilker koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni det inn med litt olje.
  • Skrell potetene og skjær dem i terninger. Del blomkål i buketter. Blomkålbukettene bør være cirka dobbelt så store som potetbitene. Fordel utover stekebrettet. Dryss over 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen, 1 ts garam masala, salt og pepper. Sett inn i ovnen. Brettet skal stå i 15-25 minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skyll linsene i kaldt vann.
  • Varm opp en gryte til medium/høy varme. Dersom cashewnøttene ikke er rista kan du først ha dem i gryten i noen minutter, pass på at de ikke brenner seg. Legg til sides. Ha 2 ss olje i gryten, ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen og 2 ts garam masala, og la det frese i noen minutter.
  • Ha i linser, tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, og deretter koke til linsene er myke (det kommer an på hva slags linser du har. Det beste er røde splittlinser som går helt i oppløsning). Dette tar cirka 15-20 minutter. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Rett før servering vender du inn cashewnøtter, poteter og blomkål. Servér retten med ris, topp med koriander.
Keyword daal, gryterett, linser

 

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

    Les mer

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

    Les mer

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

    Les mer



2 thoughts on “Daal med ovnsbakte grønnsaker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating