Indisk linsecurry

Indisk linsecurry

Jeg blir aldri lei av indiske linsegryter. Aldri, aldri, aldri! I denne varianten dropper jeg alle de ulike krydderne, og kjører på med helt vanlig, gult currypulver. Ja, det som noen på det glade nittitall brukte med fiskepuddingen.

Linsene får koke med pulveret, sjalottløk, hvitløk, ingefær og koriander i en kombinasjon av kokosmelk og vann med buljongterning. Relativt enkelt vil jeg påstå, og skikkelig godt.

Ved siden av serverer vi ris som har fått selskap av litt erter. Godt og næringsrikt. Erter er virkelig en veldig kjekk råvare å bruke – fra frossen tilstand trenger de ikke mange minuttene før de er klare for spisebordet – de er stappfulle av protein og de dyrkes i Norge. Det liker jeg.

Indisk linsecurry

Denne gryten gir det masse smak, masse protein, lite oppvask og lite tid brukt på kjøkkenet.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course gryterett, hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 dl tørka røde splittlinser de aller tynneste røde linsene*
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 4 stilker koriander
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss gult karripulver
  • 4 dl kokosmelk
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • litt salt
  • 2 dl ris
  • 1 dl frosne erter
  • chiliflak

Instructions
 

  • Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Grovhakk mesteparten av korianderen (spar litt til pynting)-
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en panne eller gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og karripulver, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter den hakka korianderen og linsene, og rør alt godt sammen .
  • Hell på kokosmelk og vann med buljongterning. Rør sammen og la det hele koke opp. Det skal koke i cirka 20 minutter, så dette er et greit tidspunkt å sette i gang med risen.
  • Kok opp 4 dl vann og litt salt i en gryte. Skyll risen i kaldt vann og ha den i. Kok til nesten all væsken er absorbert. Da rører du inn ertene, har på lokk, og skrur av varmen på platen.
  • Smak eventuelt linsecurryen til med litt salt, før du serverer den med nykokt ris. Topp med resten av korianderen samt chiliflak.

Notes

*de som pleier å selges i vanlige dagligvarebutikker. Har du tykkere/rundere linser fungerer de like fint, curryen må bare koke litt lengre.
Keyword curry, daal, linser

Flere oppskrifter

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

    Les mer

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

    Les mer

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

    Les mer



4 thoughts on “Indisk linsecurry”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating