Bananbrød med rabarbra

Bananbrød med rabarbra

Godt modne bananer er kanskje verdens beste ingrediens til å bake med. Utenom sjokolade kanskje. Moser du dem sammen byr de både på sødme og saftighet til baksten, og på den måten kan de erstatte både sukker og egg.

I dette bananbrødet har jeg i rabarbra (derfor det ekstra sukkeret), som jeg har lært at kan høstes mye lenger enn til St. Hans (som jeg trodde at var en slags magisk grense tidligere). Får du ikke tar i rabarbra kan du bruke epleterninger eller jordbær istedenfor.

Jeg synes at dette fungerer best nettopp som brød – kombinert med syltetøy og eventuelt margarin smaker det nydelig. Men det kan også serveres som kake – da er favoritten min litt pisket plantekrem til.

vegansk bananbrød

Bananbrød med rabarbra

Bananbrød som kan serveres nettopp som brød – kombinert med syltetøy og eventuelt margarin smaker det nydelig. Men det kan også serveres som kake – gjerne med litt pisket plantekrem til. Eller vaniljeis.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 55 minutes
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 1 stor stilk (cirka 250-300 g) rabarbra
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 modne bananer
  • 0,5 dl olje
  • 1 ts lys eddik f.eks hvitvin- eller eplesidereddik
  • 1 dl mandelmelk eller annen plantemelk
  • 1 klype salt
  • 1 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 6 dl hvetemel

Instructions
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir (eller smør med vegansk margarin og mel).
  • Skjær rabarbraen i mindre biter. Er stilken tykk bør den først skjæres i to på langs, deretter i skiver. Er den tynn holder det å skjære den i skiver. Ha skivene i en bolle og rør inn sukkeret.
  • Mos bananene godt i en bolle. Rør inn olje, eddik, mandelmelk, salt, kanel, bakepulver og natron. Jobb det sammen – men ikke stress om det er noen bananklumper igjen. Det gjør seg nemlig bra i bananbrød.
  • Ha deretter i hvetemelet, og det må røres inn ganske kjapt. Rører du for mye blir det litt for "deigete" konsistens på det hele.
  • Til slutt vender du inn rabarbraen, og har røren over i brødformen.
  • Sett i ovnen og stek i 55 minutter. Sjekk med en trepinne om brødet er gjennomstekt. Må du steke det lenger kan du godt skru ned varmen til 160 (men jeg tror 55 minutter skal holde altså).
  • Avkjøl noe eller helt før servering.
  • Bananbrødet er godt med syltetøy eller margarin, eventuelt kan du servere det med pisket plantekrem eller vaniljeis.

Flere oppskrifter



2 thoughts on “Bananbrød med rabarbra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating