Vegansk katsu curry

Vegansk katsu curry

Dette er virkelig en av mine favorittretter: grønnsaker paneres og stekes, og serveres med en supergod karrisaus.

Denne retten er ren herming etter en de selger hos Wagamama. Jeg spiste deres veganske versjon med seitan sist gang jeg var der, men de har også en vegetarisk med søtpotet, aubergine og gresskar. Siden jeg er litt mer glad i grønnsaker enn kjøtterstatninger prøvde jeg meg på sistnevnte hjemme. I alle fall nesten – squash og søtpotet var det jeg hadde liggende, og da ble det dem.

Når du lager retten, så pass på at du er nøye med paneringen. Skivene må vendes godt i melblandingen for å holde på brødsmulene under steking. Synes du det er vanskelig kan du steke dem i ovnen istedenfor, 200 grader i ca. 10 minutter.

Vegansk katsu curry

Panerte og stekte grønnsaker i en nydelig saus, fritt hermet etter retten de serverer på Wagamama-restaurantene.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 gulrøtter
  • olje til steking
  • 1 ss karripulver
  • 0,5 ts garam masala
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ss tomatpuré
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 1 squash
  • 1 søtpotet
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl usøtet plantemelk
  • 2,5 dl brødsmuler/griljermel/pankobrødsmuler
  • salt
  • pepper
  • ris, koriander og salat til servering

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Stek først sjalottløken i noen minutter, tilsett deretter hvitløk, ingefær, gulrot, karripulver, garan masala og gurkemeie. Rør det sammen og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter lønnesirup, soyasaus, tomatpuré og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. La det hele surre til gulrøttene er myke. Kjør deretter sausen jevn i en foodprocessor eller blender. Pass på så du ikke brenner deg.
  • Skrell grønnsakene og skjær dem i skiver som er i underkant av 1 cm tykke.
  • Rør sammen mel og melk i en skål, og brødsmuler med salt og pepper i en annen. Vend grønnsakene først i melblandingen, deretter i brødsmulene. Pass på at de dekkes godt på begge sider.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i grønnsakene og stek dem gylne på hver side. Servér med ris, koriander, salat og sausen.
Keyword søtpotet

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

    Les mer

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

    Les mer

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

    Les mer

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating