Go Back

Vegansk katsu curry

Panerte og stekte grønnsaker i en nydelig saus, fritt hermet etter retten de serverer på Wagamama-restaurantene.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 gulrøtter
  • olje til steking
  • 1 ss karripulver
  • 0,5 ts garam masala
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ss tomatpuré
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 1 squash
  • 1 søtpotet
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl usøtet plantemelk
  • 2,5 dl brødsmuler/griljermel/pankobrødsmuler
  • salt
  • pepper
  • ris, koriander og salat til servering

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Stek først sjalottløken i noen minutter, tilsett deretter hvitløk, ingefær, gulrot, karripulver, garan masala og gurkemeie. Rør det sammen og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter lønnesirup, soyasaus, tomatpuré og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. La det hele surre til gulrøttene er myke. Kjør deretter sausen jevn i en foodprocessor eller blender. Pass på så du ikke brenner deg.
  • Skrell grønnsakene og skjær dem i skiver som er i underkant av 1 cm tykke.
  • Rør sammen mel og melk i en skål, og brødsmuler med salt og pepper i en annen. Vend grønnsakene først i melblandingen, deretter i brødsmulene. Pass på at de dekkes godt på begge sider.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i grønnsakene og stek dem gylne på hver side. Servér med ris, koriander, salat og sausen.
Keyword søtpotet