Peanøttcurry med poteter og kikerter

Peanøttcurry med poteter og kikerter

Får jeg nok oppskrifter på gryteretter med kokosmelk, indiske krydder og peanøttsmør…? Jeg tror kanskje ikke det. Finner stadig på nye varianter i alle fall, til min store glede.

Denne er med poteter og kikerter, to av mine favoritter. Disse kan fint byttes ut med andre grønnsaker og belgfrukter, om du foretrekker det. Husk bare at det meste trenger kortere koketid enn poteter.

Bilde av vegansk kikertgryte

Vegansk curry med poteter, kikerter og peanøtter

Lettvint og smaksrik gryterett som du lager på rett over en halvtime.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 400 g poteter
  • 1 boks (ca. 4 dl) kikerter (ev. 2 dl tørka, som du bløtlegger og koker før bruk)
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø eller malt koriander
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss lønnesirup
  • salt
  • pepper
  • 1 sitron
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts chiliflak

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær potetene i terninger. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, la det surre i et par minutter. Tilsett deretter ingefær, spisskummen, paprikapulver, gurkemeie og koriander koriander, og la det surre i noen minutter til.
  • Rør deretter inn potetene, vend dem godt sammen med krydderblandingen. Så heller du på vann med buljongterning, kokosmelk, knuste tomater, peanøttsmør og lønnesirup, og lar det koke opp.
  • Kok til potetterningene er møre – ca. 15 minutter. Ha deretter i kikertene, og la dem bli varme i sausen.
  • Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft. Topp med koriander og chiliflak og servér rykende varmt.
Keyword curry, gryterett, kikerter, poteter

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating