Peanøttcurry med poteter og kikerter
Får jeg nok oppskrifter på gryteretter med kokosmelk, indiske krydder og peanøttsmør…? Jeg tror kanskje ikke det. Finner stadig på nye varianter i alle fall, til min store glede.
Denne er med poteter og kikerter, to av mine favoritter. Disse kan fint byttes ut med andre grønnsaker og belgfrukter, om du foretrekker det. Husk bare at det meste trenger kortere koketid enn poteter.
Vegansk curry med poteter, kikerter og peanøtter
Ingredients
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 400 g poteter
- 1 boks (ca. 4 dl) kikerter (ev. 2 dl tørka, som du bløtlegger og koker før bruk)
- 1 ss olje til steking
- 2 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts korianderfrø eller malt koriander
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 2 dl kokosmelk
- 4 dl knuste eller hakkede tomater
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss lønnesirup
- salt
- pepper
- 1 sitron
- 4 stilker koriander
- 1 ts chiliflak
Instructions
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær potetene i terninger. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
- Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, la det surre i et par minutter. Tilsett deretter ingefær, spisskummen, paprikapulver, gurkemeie og koriander koriander, og la det surre i noen minutter til.
- Rør deretter inn potetene, vend dem godt sammen med krydderblandingen. Så heller du på vann med buljongterning, kokosmelk, knuste tomater, peanøttsmør og lønnesirup, og lar det koke opp.
- Kok til potetterningene er møre – ca. 15 minutter. Ha deretter i kikertene, og la dem bli varme i sausen.
- Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft. Topp med koriander og chiliflak og servér rykende varmt.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.