Go Back
Bilde av vegansk kikertgryte

Vegansk curry med poteter, kikerter og peanøtter

Lettvint og smaksrik gryterett som du lager på rett over en halvtime.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 400 g poteter
  • 1 boks (ca. 4 dl) kikerter (ev. 2 dl tørka, som du bløtlegger og koker før bruk)
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø eller malt koriander
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss lønnesirup
  • salt
  • pepper
  • 1 sitron
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts chiliflak

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær potetene i terninger. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, la det surre i et par minutter. Tilsett deretter ingefær, spisskummen, paprikapulver, gurkemeie og koriander koriander, og la det surre i noen minutter til.
  • Rør deretter inn potetene, vend dem godt sammen med krydderblandingen. Så heller du på vann med buljongterning, kokosmelk, knuste tomater, peanøttsmør og lønnesirup, og lar det koke opp.
  • Kok til potetterningene er møre - ca. 15 minutter. Ha deretter i kikertene, og la dem bli varme i sausen.
  • Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft. Topp med koriander og chiliflak og servér rykende varmt.
Keyword curry, gryterett, kikerter, poteter