Vegansk curry med poteter, kikerter og peanøtter
Lettvint og smaksrik gryterett som du lager på rett over en halvtime.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 400 g poteter
- 1 boks (ca. 4 dl) kikerter (ev. 2 dl tørka, som du bløtlegger og koker før bruk)
- 1 ss olje til steking
- 2 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts korianderfrø eller malt koriander
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 2 dl kokosmelk
- 4 dl knuste eller hakkede tomater
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss lønnesirup
- salt
- pepper
- 1 sitron
- 4 stilker koriander
- 1 ts chiliflak
Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær potetene i terninger. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, la det surre i et par minutter. Tilsett deretter ingefær, spisskummen, paprikapulver, gurkemeie og koriander koriander, og la det surre i noen minutter til.
Rør deretter inn potetene, vend dem godt sammen med krydderblandingen. Så heller du på vann med buljongterning, kokosmelk, knuste tomater, peanøttsmør og lønnesirup, og lar det koke opp.
Kok til potetterningene er møre - ca. 15 minutter. Ha deretter i kikertene, og la dem bli varme i sausen.
Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft. Topp med koriander og chiliflak og servér rykende varmt.
Keyword curry, gryterett, kikerter, poteter