Stekepannelasagne

Stekepannelasagne

Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan lage retten på hybelen og på hytta. I tillegg trenger du jo ikke mer enn én gryte eller panne. Panne ble fineste på bilder, for å være ærlig. Gryte funker også.

Som erstatning for kjøttdeig bruker jeg her sopp, gulrot og nøtter, som blir kjørt til mindre biter i foodprocessor. En kniv fungerer også, sånn apropos hybelkjøkken. Disse får stekes i panna, før vi lager sausen – en kombinasjon av den tomatbaserte og den melkebaserte lasagnesausen.

Selve pastaplatene brekker vi i biter og har oppi, så koker de fint i sausen, og plutselig er middagen klar.

bilde av vegansk lasagnepanne

Stekepannelasagne

Vegansk lasagne som du kan lage med liten plass og lite utstyr.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 sjampinjong
  • 1 gulrot
  • 2 dl valnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 bunt basilikum
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks (ca. 4 dl) knuste tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl usøtet soyamelk eller soyafløte
  • 3 ss næringsgjær
  • salt
  • pepper
  • 200 g lasagneplater pass på at de er uten egg
  • litt ruccolasalat

Instructions
 

  • Grovhakk sjampinjong, gulrot og valnøtter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Du kan fint bruke foodprocessor til dette, bruk i så fall “pulse”-funksjonen et par ganger, slik at du får en veldig grovkornet masse. For store biter er bedre enn for små, om du er i tvil. Grovhakk basilikum.
  • Finn fram en stor stekepanne. Sett den på høy temperatur og ha i olje. Sopp, gulrot, valnøtter, sjalottløk og hvitløk. Stek mens du vender på massen, den skal bli gyllen og bitene skal begynne å bli litt sprø i kantene.
  • Skru ned varmen til medium, ha i røkt paprikapulver, soyasaus og mesteparten av basilikumen. Rør det hele godt sammen.
  • Hell i tomater, soyamelk, vann og næringsgjær. Rør det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  • Knekk lasagneplatene opp i 4-5 biter og ha i. Fordel dem så godt utover i pannen som du klarer, og press dem litt ned så de dekkes av væske.
  • Kok til lasagneplatene er møre, det tar ca 20 minutter. Ha ruccolasalat og resten av basilikumen på toppen, og server retten rykende varm.
Keyword lasagne, pasta

Flere oppskrifter

  • Stekepannelasagne

    Stekepannelasagne

    Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan…

    Les mer

  • One pot thai pasta

    One pot thai pasta

    En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!

    Les mer

  • One pot pasta med smak av Asia

    One pot pasta med smak av Asia

    Nydelig italiensk/thai-fusion som er klar på et kvarter. 

    Les mer



6 thoughts on “Stekepannelasagne”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating