Stekepannelasagne
Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan lage retten på hybelen og på hytta. I tillegg trenger du jo ikke mer enn én gryte eller panne. Panne ble fineste på bilder, for å være ærlig. Gryte funker også.
Som erstatning for kjøttdeig bruker jeg her sopp, gulrot og nøtter, som blir kjørt til mindre biter i foodprocessor. En kniv fungerer også, sånn apropos hybelkjøkken. Disse får stekes i panna, før vi lager sausen – en kombinasjon av den tomatbaserte og den melkebaserte lasagnesausen.
Selve pastaplatene brekker vi i biter og har oppi, så koker de fint i sausen, og plutselig er middagen klar.
Stekepannelasagne
Ingredients
- 4 sjampinjong
- 1 gulrot
- 2 dl valnøtter
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 bunt basilikum
- 2 ss olje til steking
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 ss soyasaus
- 1 boks (ca. 4 dl) knuste tomater
- 2 dl vann
- 1 dl usøtet soyamelk eller soyafløte
- 3 ss næringsgjær
- salt
- pepper
- 200 g lasagneplater pass på at de er uten egg
- litt ruccolasalat
Instructions
- Grovhakk sjampinjong, gulrot og valnøtter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Du kan fint bruke foodprocessor til dette, bruk i så fall “pulse”-funksjonen et par ganger, slik at du får en veldig grovkornet masse. For store biter er bedre enn for små, om du er i tvil. Grovhakk basilikum.
- Finn fram en stor stekepanne. Sett den på høy temperatur og ha i olje. Sopp, gulrot, valnøtter, sjalottløk og hvitløk. Stek mens du vender på massen, den skal bli gyllen og bitene skal begynne å bli litt sprø i kantene.
- Skru ned varmen til medium, ha i røkt paprikapulver, soyasaus og mesteparten av basilikumen. Rør det hele godt sammen.
- Hell i tomater, soyamelk, vann og næringsgjær. Rør det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Knekk lasagneplatene opp i 4-5 biter og ha i. Fordel dem så godt utover i pannen som du klarer, og press dem litt ned så de dekkes av væske.
- Kok til lasagneplatene er møre, det tar ca 20 minutter. Ha ruccolasalat og resten av basilikumen på toppen, og server retten rykende varm.
Flere oppskrifter
-
Stekepannelasagne
Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan…
-
One pot thai pasta
En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!
-
One pot pasta med smak av Asia
Nydelig italiensk/thai-fusion som er klar på et kvarter.
6 thoughts on “Stekepannelasagne”
Leave a Reply
Det såg godt ut! Har du tips til kva ein kan erstatte nøttene med om ein er allergisk?
Jeg er veldig glad i å bruke pinjekjerner, du kan også ha i en kartong med linser.
Spennende oppskrift! Hva er næringsgjær, og hvorfor brukes det? Kan det evt erstattes m noe?
Det er en smaksforsterker som gir litt ostesmak 🙂 Kan fint sløyfes. Jeg pleier å kjøpe på helsekost eller i økologiske butikker.
I dag er stekepannelasagne middagen, elsker den. Til lunsj var det hveteboller etter din oppskrift ☺️ bruker bloggen din mye!
Så koselig å høre! Takk 🙂