Go Back
bilde av vegansk lasagnepanne

Stekepannelasagne

Vegansk lasagne som du kan lage med liten plass og lite utstyr.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 sjampinjong
  • 1 gulrot
  • 2 dl valnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 bunt basilikum
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks (ca. 4 dl) knuste tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl usøtet soyamelk eller soyafløte
  • 3 ss næringsgjær
  • salt
  • pepper
  • 200 g lasagneplater pass på at de er uten egg
  • litt ruccolasalat

Instructions
 

  • Grovhakk sjampinjong, gulrot og valnøtter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Du kan fint bruke foodprocessor til dette, bruk i så fall “pulse”-funksjonen et par ganger, slik at du får en veldig grovkornet masse. For store biter er bedre enn for små, om du er i tvil. Grovhakk basilikum.
  • Finn fram en stor stekepanne. Sett den på høy temperatur og ha i olje. Sopp, gulrot, valnøtter, sjalottløk og hvitløk. Stek mens du vender på massen, den skal bli gyllen og bitene skal begynne å bli litt sprø i kantene.
  • Skru ned varmen til medium, ha i røkt paprikapulver, soyasaus og mesteparten av basilikumen. Rør det hele godt sammen.
  • Hell i tomater, soyamelk, vann og næringsgjær. Rør det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  • Knekk lasagneplatene opp i 4-5 biter og ha i. Fordel dem så godt utover i pannen som du klarer, og press dem litt ned så de dekkes av væske.
  • Kok til lasagneplatene er møre, det tar ca 20 minutter. Ha ruccolasalat og resten av basilikumen på toppen, og server retten rykende varm.
Keyword lasagne, pasta