Balinesisk curry

Balinesisk curry

I dag skal vi lære å lage egen currypaste. Først og fremst fordi det smaker SÅ mye bedre enn butikkjøpt, uten å være verken dyrt eller vanskelig å lage. For det andre skal vi gjøre det fordi vi trenger en gul, balinesisk currypaste i denne oppskriften, og det er ikke lett å finne i butikken (hvis du ikke bor på Bali da).

Den balinesiske currypasten består i hovedsak av løk, ingefær, chili og nøtter – med bitte litt innslag av krydder. Det gjør den litt mindre intensiv enn en del av de vi kjøper på glass, derfor kan vi bruke mer av den i retten enn normalt. Finner du ikke makadamianøtter kan du bruke cashewnøtter eller mandler.

Når currypasten er klar, bruker vi den i en supernice gryte med søtpotet, kokebanan og kokosmelk. Du kan helt fint bruke andre grønnsaker her også, sammen med kokosmelk, soyasaus og lime synes jeg at den currypasten passer til alt. Brokkoli og juksekjøttbiter er en favoritt hjemme hos meg.

vegansk curry fra Bali

Balinesisk curry

Knallgod vegansk curry med søtpotet, kokebanan og kokosmelk.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine bali
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 mellomstore søtpoteter
  • 3 kokebananer plaintains
  • 4 ss olje til steking
  • 200 g spinat
  • 8 dl kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 lime
  • salt
  • ris til servering

Currypaste

  • 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
  • 4 sjalottløk
  • 5 cm ingefær
  • 4 rød chili
  • 1 ss gurkemeie
  • 10 makadamianøtter
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts pepper

Instructions
 

  • Skrell søtpotetene og kokebananene. Skjær søtpotetene i terninger og kokebananene i skiver. Varm opp olje til medium varme i en stor gryte.
  • Ha først i 4 ss av currypasten (oppskrift under), og la den surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt.
  • Ha deretter i søtpotet og kokebanan, og rør godt sammen med curryen. La det surre i noen minutter til. Hell deretter på kokosmelk, soyasaus og limesaft, og la det hele koke til søtpotetterningene er møre.
  • Smak til med salt, eventuelt litt mer currypaste og rør inn spinat helt til slutt.
  • Servér retten med ris.

Currypaste

  • Skrell og grovhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær. Grovhakk chili. Ha alt i en foodprocessor, tilsett også gurkemeie, makadamianøtter, korianderfrø (knus gjerne disse i en morter først) og pepper. Kjør til det er ganske jevnt.
Keyword curry, kokebanan

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating