Go Back
vegansk curry fra Bali

Balinesisk curry

Knallgod vegansk curry med søtpotet, kokebanan og kokosmelk.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine bali
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 mellomstore søtpoteter
  • 3 kokebananer plaintains
  • 4 ss olje til steking
  • 200 g spinat
  • 8 dl kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 lime
  • salt
  • ris til servering

Currypaste

  • 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
  • 4 sjalottløk
  • 5 cm ingefær
  • 4 rød chili
  • 1 ss gurkemeie
  • 10 makadamianøtter
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts pepper

Instructions
 

  • Skrell søtpotetene og kokebananene. Skjær søtpotetene i terninger og kokebananene i skiver. Varm opp olje til medium varme i en stor gryte.
  • Ha først i 4 ss av currypasten (oppskrift under), og la den surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt.
  • Ha deretter i søtpotet og kokebanan, og rør godt sammen med curryen. La det surre i noen minutter til. Hell deretter på kokosmelk, soyasaus og limesaft, og la det hele koke til søtpotetterningene er møre.
  • Smak til med salt, eventuelt litt mer currypaste og rør inn spinat helt til slutt.
  • Servér retten med ris.

Currypaste

  • Skrell og grovhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær. Grovhakk chili. Ha alt i en foodprocessor, tilsett også gurkemeie, makadamianøtter, korianderfrø (knus gjerne disse i en morter først) og pepper. Kjør til det er ganske jevnt.
Keyword curry, kokebanan