Balinesisk curry
Knallgod vegansk curry med søtpotet, kokebanan og kokosmelk.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine bali
- 3 mellomstore søtpoteter
- 3 kokebananer plaintains
- 4 ss olje til steking
- 200 g spinat
- 8 dl kokosmelk
- 2 ss soyasaus
- 1 lime
- salt
- ris til servering
Currypaste
- 3 kinesisk hvitløk eller 6 hvitløksfedd
- 4 sjalottløk
- 5 cm ingefær
- 4 rød chili
- 1 ss gurkemeie
- 10 makadamianøtter
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts pepper
Skrell søtpotetene og kokebananene. Skjær søtpotetene i terninger og kokebananene i skiver. Varm opp olje til medium varme i en stor gryte.
Ha først i 4 ss av currypasten (oppskrift under), og la den surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt.
Ha deretter i søtpotet og kokebanan, og rør godt sammen med curryen. La det surre i noen minutter til. Hell deretter på kokosmelk, soyasaus og limesaft, og la det hele koke til søtpotetterningene er møre.
Smak til med salt, eventuelt litt mer currypaste og rør inn spinat helt til slutt.
Servér retten med ris.
Currypaste
Skrell og grovhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær. Grovhakk chili. Ha alt i en foodprocessor, tilsett også gurkemeie, makadamianøtter, korianderfrø (knus gjerne disse i en morter først) og pepper. Kjør til det er ganske jevnt.