Cashewaioli
Dette er en overraskende luftig og lett cashewbasert vegansk aioli. Suksessfaktorene er å bløtlegge nøttene før bruk, og å bruke en god foodprocessor eller blender.
I oppskriften er jeg litt forsiktig med både hvitløk og sennep – jeg anbefaler deg virkelig å smake aiolien til selv, slik at du får den akkurat slik du vil.
Cashewaioli er godt til tapas, på focaccia og som tilbehør til grillmat. Du kan også bruke den som erstatning for rømme til nachos og burritos.
Cashewaioli
Ingredients
- 5 dl rå cashewnøtter
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ss dijonsennep
- 1 sitron
- 3-4 dl vann
- salt
- pepper
Instructions
- Bløtlegg nøttene i kaldt vann før bruk. Sil av vannet og ha nøttene i en foodprocessor eller blender.
- Tilsett 1 hvitløk, sennep og sitronsaften. Kjør til det er jevnt. Spe på med litt og litt vann til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med mer hvitløk (da må aiolien kjøres lenger i blender, men det går fort), salt og pepper.
Flere oppskrifter
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!