Cashewaioli

Cashewaioli

Dette er en overraskende luftig og lett cashewbasert vegansk aioli. Suksessfaktorene er å bløtlegge nøttene før bruk, og å bruke en god foodprocessor eller blender.

I oppskriften er jeg litt forsiktig med både hvitløk og sennep – jeg anbefaler deg virkelig å smake aiolien til selv, slik at du får den akkurat slik du vil.

Cashewaioli er godt til tapas, på focaccia og som tilbehør til grillmat. Du kan også bruke den som erstatning for rømme til nachos og burritos.

Cashewaioli

Hjemmelaget vegansk aioli helt uten egg.
Prep Time 10 minutes
Bløtlegging (ca.) 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Dipp
Cuisine spansk
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 5 dl rå cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 sitron
  • 3-4 dl vann
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i kaldt vann før bruk. Sil av vannet og ha nøttene i en foodprocessor eller blender.
  • Tilsett 1 hvitløk, sennep og sitronsaften. Kjør til det er jevnt. Spe på med litt og litt vann til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med mer hvitløk (da må aiolien kjøres lenger i blender, men det går fort), salt og pepper.
Keyword aioli, tapas

Flere oppskrifter

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

    Les mer

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating