Go Back

Cashewaioli

Hjemmelaget vegansk aioli helt uten egg.
Prep Time 10 minutes
Bløtlegging (ca.) 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Dipp
Cuisine spansk
Servings 1 stor skål

Ingredients
  

  • 5 dl rå cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 sitron
  • 3-4 dl vann
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i kaldt vann før bruk. Sil av vannet og ha nøttene i en foodprocessor eller blender.
  • Tilsett 1 hvitløk, sennep og sitronsaften. Kjør til det er jevnt. Spe på med litt og litt vann til ønsket konsistens. Smak eventuelt til med mer hvitløk (da må aiolien kjøres lenger i blender, men det går fort), salt og pepper.
Keyword aioli, tapas