Peanøttkuler med salt sjokolade

Peanøttkuler med salt sjokolade

Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.

vegansk hjemmelaget peanøttkonfekt oppskrift

Veganske peanøttkuler med salt sjokolade

Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Course julesnop, konfekt, snop
Servings 25 stk.

Ingredients
  

  • 4 ss linfrø
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl peanøttsmør
  • 4 ss lønnesirup
  • 200 melkefri sjokolade
  • 1 ts havsalt

Instructions
 

  • Kle et lite brett eller en form med bakepapir eller tilsvarende.
  • Knus linfrø i en kaffekvern eller tilsvarende. Du kan også kjøpe ferdig knuste linfrø om det er enklere for deg.
  • Ha linfrø, havregryn, peanøttsmør, lønnesirup og halvparten av saltet i en foodprocessor. Kjør til du har en hevn og fast deig. Form kuler av de og fordel utover på brettet/formen. Det kan være lurt å slenge de i fryseren i 5-10 minutter før de skal rulles i sjokolade – da holder de formen bedre.
  • Smelt sjokoladen i vannbad.
  • Rull en kule i den smelta sjokoladen. Legg tilbake på brettet, dryss over litt mer havsalt og gjenta med alle kulene. Avkjøl fram til servering. Når sjokoladen er helt stivnet kan de eventuelt flyttes over i en liten kakeboks – som fortsatt står kaldt – dersom du ikke tenkte å spise de med en gang.

Notes

Disse er veldig mektige, så dersom du lager de til et selskap trenger du ikke å beregne mange per person.
Keyword jul

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer

  • Lakrismandler

    Lakrismandler

    Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og…

    Les mer

  • Ovnsstekt pecan-knekk

    Ovnsstekt pecan-knekk

    Denne teksten må dere ikke lese som skremselspropaganda, men lese vel bevisst om at avsenderen har særdeles svake nerver: Først av alt en innrømmelse: jeg har alltid vært livredd for å lage knekk, på grunn av brannfaren. Nå skal vi aldri le av det med…

    Les mer



4 thoughts on “Peanøttkuler med salt sjokolade”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating