Peanøttkuler med salt sjokolade
Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.
Veganske peanøttkuler med salt sjokolade
Ingredients
- 4 ss linfrø
- 4 dl havregryn
- 1 dl peanøttsmør
- 4 ss lønnesirup
- 200 melkefri sjokolade
- 1 ts havsalt
Instructions
- Kle et lite brett eller en form med bakepapir eller tilsvarende.
- Knus linfrø i en kaffekvern eller tilsvarende. Du kan også kjøpe ferdig knuste linfrø om det er enklere for deg.
- Ha linfrø, havregryn, peanøttsmør, lønnesirup og halvparten av saltet i en foodprocessor. Kjør til du har en hevn og fast deig. Form kuler av de og fordel utover på brettet/formen. Det kan være lurt å slenge de i fryseren i 5-10 minutter før de skal rulles i sjokolade – da holder de formen bedre.
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Rull en kule i den smelta sjokoladen. Legg tilbake på brettet, dryss over litt mer havsalt og gjenta med alle kulene. Avkjøl fram til servering. Når sjokoladen er helt stivnet kan de eventuelt flyttes over i en liten kakeboks – som fortsatt står kaldt – dersom du ikke tenkte å spise de med en gang.
Notes
Disse er veldig mektige, så dersom du lager de til et selskap trenger du ikke å beregne mange per person.
Flere oppskrifter
-
Lakrismandler
Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og…
-
Ovnsstekt pecan-knekk
Denne teksten må dere ikke lese som skremselspropaganda, men lese vel bevisst om at avsenderen har særdeles svake nerver: Først av alt en innrømmelse: jeg har alltid vært livredd for å lage knekk, på grunn av brannfaren. Nå skal vi aldri le av det med…
4 thoughts on “Peanøttkuler med salt sjokolade”
Leave a Reply
Åh, de så deilig ut! Skal lage nå til helgen. Laget knekkebrødene dine her om dagen, de er nydelige med mandelsmør på. Tusen takk for oppskriftene 😉
Så hyggelig å høre! Nå ble jeg glad <3
Hei. Jeg har forsøkt å lage de nå. Men etter å ha fulgt oppskriften så klarer jeg ikke å lage de som kuler. De bare smuldrer og virker litt tørt. Forslag til hvordan jeg kan redde de?
Ville prøvd med litt mer peanøttsmør 🙂 Håper det går!