Grønnkålbowl

Grønnkålbowl

Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med en aldeles fabelaktig dressing! Vi lagde retten på et kurs jeg holdt med en gjeng som stort sett var nybegynner på det veganske kjøkkenet. Gjengen lurte på hva miso var, fikk smake og ble skikkelig imponerte. Deretter rørte de sammen dressingen, og den likte de så godt at jeg måtte gjemme begeret fram til dressingen skulle brukes.

Grønnkålen serverer vi rå i denne retten, derfor er det viktig å massere dressingen skikkelig godt inn i den slik at den mykner. Dette er et supert triks for å unngå å spise nesten harde blader.

Grønnkålbowl med en knallgod dressing

Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med grønnkål, quinoa, nøtter, mango og en aldeles fabelaktig dressing!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 29 minutes
Total Time 39 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl quinoa
  • 2 dl hasselnøtter
  • 200 g grønnkål
  • 1 mango
  • 1 sitron
  • 3 ss tahini
  • 1 ss miso kan erstattes av soyasaus
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss lønnesirup

Instructions
 

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk nøttene (det gjør ingenting om noen av de blir finhakket. Variasjon funker fint i denne oppskriften). Varm en tørr stekepanne opp til medium/høy varme. Ha i nøttene og rist de i noen minutter. De skal begynne å lukte godt, men ikke bli brente.
  • Snitt grønnkål og ha i en bolle. Skjær mango i terninger.
  • Press sitronsaften i en liten skål. Rør inn tahini, miso, dijonsennep og lønnesirup, og deretter en og en spiseskje vann til du får en fin dressingkonsistens. Hell dressingen over i grønnkålet og masser den godt inn (seriøst).
  • Anrett grønnkål, quinoa, nøtter og mango i to skåler – og retten er klar til servering – eller klar til å dekkes til og oppbevares i kjøleskapet til neste dag.
Keyword bowl, grønnkål

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating