Grønnkålbowl med en knallgod dressing
Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med grønnkål, quinoa, nøtter, mango og en aldeles fabelaktig dressing!
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 29 minutes mins
Total Time 39 minutes mins
- 2 dl quinoa
- 2 dl hasselnøtter
- 200 g grønnkål
- 1 mango
- 1 sitron
- 3 ss tahini
- 1 ss miso kan erstattes av soyasaus
- 2 ts dijonsennep
- 2 ss lønnesirup
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Grovhakk nøttene (det gjør ingenting om noen av de blir finhakket. Variasjon funker fint i denne oppskriften). Varm en tørr stekepanne opp til medium/høy varme. Ha i nøttene og rist de i noen minutter. De skal begynne å lukte godt, men ikke bli brente.
Snitt grønnkål og ha i en bolle. Skjær mango i terninger.
Press sitronsaften i en liten skål. Rør inn tahini, miso, dijonsennep og lønnesirup, og deretter en og en spiseskje vann til du får en fin dressingkonsistens. Hell dressingen over i grønnkålet og masser den godt inn (seriøst).
Anrett grønnkål, quinoa, nøtter og mango i to skåler - og retten er klar til servering - eller klar til å dekkes til og oppbevares i kjøleskapet til neste dag.