Indisk curry med mais og kikerter

Indisk curry med mais og kikerter

Lettvint gryterett som du lager på en liten halvtime. 

indisk vegetarcurry med kikerter

Indisk curry med mais og kikerter

Rask, vegansk hverdagsmiddag med masse god smak av India.
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks/kartong (ca. 4 dl) ferdigkokte kikerter eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl ris
  • 2 dl hermetisk mais
  • 0,5 sitron
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Grovhakk sjalottløk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Ha en gryte på medium til høy varme og ha i olje, sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør det sammen og la det surre i noen minutter. Løken skal bli myk og det skal begynne å lukte godt fra gryten.
  • Ha i tomater og kokosmelk og la det koke opp. Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Når tomatsausen har kokt i 5 minutter har du i kikerter og mais. La det koke i noen minutter slik at det blir varmt. Ha gjerne i en stavmikser og mos litt av kikertene og maisen sammen med sausen.
  • Press i sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med nykokt ris, topp med frisk koriander.
Keyword curry, gryterett, kikerter

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.



2 thoughts on “Indisk curry med mais og kikerter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating