Indisk curry med mais og kikerter

Indisk curry med mais og kikerter

Lettvint gryterett som du lager på en liten halvtime. 

indisk vegetarcurry med kikerter

Indisk curry med mais og kikerter

Rask, vegansk hverdagsmiddag med masse god smak av India.
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks/kartong (ca. 4 dl) ferdigkokte kikerter eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl ris
  • 2 dl hermetisk mais
  • 0,5 sitron
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Grovhakk sjalottløk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Ha en gryte på medium til høy varme og ha i olje, sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør det sammen og la det surre i noen minutter. Løken skal bli myk og det skal begynne å lukte godt fra gryten.
  • Ha i tomater og kokosmelk og la det koke opp. Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Når tomatsausen har kokt i 5 minutter har du i kikerter og mais. La det koke i noen minutter slik at det blir varmt. Ha gjerne i en stavmikser og mos litt av kikertene og maisen sammen med sausen.
  • Press i sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med nykokt ris, topp med frisk koriander.
Keyword curry, gryterett, kikerter

Flere oppskrifter

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.



2 thoughts on “Indisk curry med mais og kikerter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating