Go Back
indisk vegetarcurry med kikerter

Indisk curry med mais og kikerter

Rask, vegansk hverdagsmiddag med masse god smak av India.
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks/kartong (ca. 4 dl) ferdigkokte kikerter eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl ris
  • 2 dl hermetisk mais
  • 0,5 sitron
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Grovhakk sjalottløk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Ha en gryte på medium til høy varme og ha i olje, sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør det sammen og la det surre i noen minutter. Løken skal bli myk og det skal begynne å lukte godt fra gryten.
  • Ha i tomater og kokosmelk og la det koke opp. Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Når tomatsausen har kokt i 5 minutter har du i kikerter og mais. La det koke i noen minutter slik at det blir varmt. Ha gjerne i en stavmikser og mos litt av kikertene og maisen sammen med sausen.
  • Press i sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med nykokt ris, topp med frisk koriander.
Keyword curry, gryterett, kikerter