Portobello Bourguignon

Portobello Bourguignon

En nydelig fransk gryterett med sopp, gulrøtter og spinat kokt i rødvin. 

Vegansk vegetarisk Bourguignon oppskrift vegetarbloggen

Portobello Bourguignon

Nydelig fransk gryterett med sopp i en fyldig og smaksrik saus. Smaker skikkelig godt med potetstappe til.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 10 g tørket steinsopp ev annen tørket sopp
  • 3-4 portobellosopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 3 stilker timian
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 ss olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vegansk rødvin kan ev erstattes av vann, men da blir det en litt annen rett
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 laurbærblader
  • 200 g spinat
  • ev balsamicoeddik salt, pepper og hvetemel
  • potetstappe til servering

Instructions
 

  • Bløtlegg steinsopp i ca 3 dl varmt vann. La det stå i 5-10 minutter mens du begynner på resten.
  • Skjær sopp i skiver. Jeg foretrekker å ha de lange, og med tykkelse på ca. 0,5 cm, men her kan du gjøre litt som du liker best.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Start med å steke soppskivene. Stek til de begynner å bli gylne på hver side. Ha eventuelt i litt mer olje, og deretter sjalottløk, hvitløk og gulrøtter og la det hele surre i et par minutter. Fisk ut steinsoppen fra bløtevannet (ta vare på vannet) og grovhakk. Ha i med det andre.
  • Rør inn tomatpuré og hell på vinen, bløtevannet fra steinsoppen og ha i buljongterningen og laurbærbladene. La det hele koke, gjerne under lokk, i 15-20 minutter.
  • Så er det på tide å smake til sausen, og eventuelt gjøre den tykkere. Her kommer det virkelig an på smak og behag, her er et par tips:
    balsamicoeddik gir en litt søt dybde til smaken
    salt og pepper om du føler det er nødvendig
    2 ss hvetemel rørt helt ut i 0,5 dl vann kan helles i for å gjøre sausen tykkere
  • Etter at du eventuelt har gjort justeringer så er det på tide å røre inn spinat. Den trenger bare et par minutter for å bli ferdig. Så kan retten serveres, fisk gjerne ut laurbærbladene først bare, de skal ikke spises.
  • Jeg synes retten er aller best med potetstappe til.
Keyword gryterett

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…



13 thoughts on “Portobello Bourguignon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating