Portobello Bourguignon
En nydelig fransk gryterett med sopp, gulrøtter og spinat kokt i rødvin.
Portobello Bourguignon
Nydelig fransk gryterett med sopp i en fyldig og smaksrik saus. Smaker skikkelig godt med potetstappe til.
Ingredients
- 10 g tørket steinsopp ev annen tørket sopp
- 3-4 portobellosopp
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 3 stilker timian
- 2 gulrøtter
- 2-3 ss olje til steking
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl vegansk rødvin kan ev erstattes av vann, men da blir det en litt annen rett
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 2 laurbærblader
- 200 g spinat
- ev balsamicoeddik salt, pepper og hvetemel
- potetstappe til servering
Instructions
- Bløtlegg steinsopp i ca 3 dl varmt vann. La det stå i 5-10 minutter mens du begynner på resten.
- Skjær sopp i skiver. Jeg foretrekker å ha de lange, og med tykkelse på ca. 0,5 cm, men her kan du gjøre litt som du liker best.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Start med å steke soppskivene. Stek til de begynner å bli gylne på hver side. Ha eventuelt i litt mer olje, og deretter sjalottløk, hvitløk og gulrøtter og la det hele surre i et par minutter. Fisk ut steinsoppen fra bløtevannet (ta vare på vannet) og grovhakk. Ha i med det andre.
- Rør inn tomatpuré og hell på vinen, bløtevannet fra steinsoppen og ha i buljongterningen og laurbærbladene. La det hele koke, gjerne under lokk, i 15-20 minutter.
- Så er det på tide å smake til sausen, og eventuelt gjøre den tykkere. Her kommer det virkelig an på smak og behag, her er et par tips:balsamicoeddik gir en litt søt dybde til smakensalt og pepper om du føler det er nødvendig2 ss hvetemel rørt helt ut i 0,5 dl vann kan helles i for å gjøre sausen tykkere
- Etter at du eventuelt har gjort justeringer så er det på tide å røre inn spinat. Den trenger bare et par minutter for å bli ferdig. Så kan retten serveres, fisk gjerne ut laurbærbladene først bare, de skal ikke spises.
- Jeg synes retten er aller best med potetstappe til.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
13 thoughts on “Portobello Bourguignon”
Leave a Reply
Hei, spinaten – den skal vel i mot slutten av koketiden?
Godt gjettet og notert… Har rettet opp i oppskriften nå. Takk!
Denne retten var fantastisk smakfull og god. Terningkast 6:)
Hurra! Takk for kommentar 😀
Dette er den BESTE retten jeg har laget på lenge. Jeg må innrømme at jeg brukte litt mer sopp og litt mer tomatpuré enn oppskriften, men det spilte nok liten rolle. Trengte hverken salt eller pepper på slutten, denne oppskriften er PERFEKT. Jeg har spist beuf bourguignon i Bourgogne. Dette var bedre.
Oi så fantastisk kjekt å høre! Wow! Nå ble jeg kjempeglad 😀
Hei! Takk for oppskrift. Tror du man kan erstatte med tørket trompetsopp eller kantarell?
Det tror jeg går helt fint! Så lenge det er en god tørket sopp blir det nok bra 🙂
Hei! Denne retten ser kjempegod ut. Tror du denne retten smaker godt hvis den blir dyfryst og tint opp?
Tror egentlig det skal gå veldig bra, har god erfaring med å fryse tilsvarende retter 🙂
Takk for svar. 🙂
10/10!! En av mine nye favorittretter! Lever for denne bloggen.
Så hyggelig! Takk 😀