Bløtlegg steinsopp i ca 3 dl varmt vann. La det stå i 5-10 minutter mens du begynner på resten.
Skjær sopp i skiver. Jeg foretrekker å ha de lange, og med tykkelse på ca. 0,5 cm, men her kan du gjøre litt som du liker best.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Start med å steke soppskivene. Stek til de begynner å bli gylne på hver side. Ha eventuelt i litt mer olje, og deretter sjalottløk, hvitløk og gulrøtter og la det hele surre i et par minutter. Fisk ut steinsoppen fra bløtevannet (ta vare på vannet) og grovhakk. Ha i med det andre.
Rør inn tomatpuré og hell på vinen, bløtevannet fra steinsoppen og ha i buljongterningen og laurbærbladene. La det hele koke, gjerne under lokk, i 15-20 minutter.
Så er det på tide å smake til sausen, og eventuelt gjøre den tykkere. Her kommer det virkelig an på smak og behag, her er et par tips:balsamicoeddik gir en litt søt dybde til smakensalt og pepper om du føler det er nødvendig2 ss hvetemel rørt helt ut i 0,5 dl vann kan helles i for å gjøre sausen tykkere Etter at du eventuelt har gjort justeringer så er det på tide å røre inn spinat. Den trenger bare et par minutter for å bli ferdig. Så kan retten serveres, fisk gjerne ut laurbærbladene først bare, de skal ikke spises.
Jeg synes retten er aller best med potetstappe til.