Go Back
Vegansk vegetarisk Bourguignon oppskrift vegetarbloggen

Portobello Bourguignon

Nydelig fransk gryterett med sopp i en fyldig og smaksrik saus. Smaker skikkelig godt med potetstappe til.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 10 g tørket steinsopp ev annen tørket sopp
  • 3-4 portobellosopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 3 stilker timian
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 ss olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vegansk rødvin kan ev erstattes av vann, men da blir det en litt annen rett
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 laurbærblader
  • 200 g spinat
  • ev balsamicoeddik salt, pepper og hvetemel
  • potetstappe til servering

Instructions
 

  • Bløtlegg steinsopp i ca 3 dl varmt vann. La det stå i 5-10 minutter mens du begynner på resten.
  • Skjær sopp i skiver. Jeg foretrekker å ha de lange, og med tykkelse på ca. 0,5 cm, men her kan du gjøre litt som du liker best.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Start med å steke soppskivene. Stek til de begynner å bli gylne på hver side. Ha eventuelt i litt mer olje, og deretter sjalottløk, hvitløk og gulrøtter og la det hele surre i et par minutter. Fisk ut steinsoppen fra bløtevannet (ta vare på vannet) og grovhakk. Ha i med det andre.
  • Rør inn tomatpuré og hell på vinen, bløtevannet fra steinsoppen og ha i buljongterningen og laurbærbladene. La det hele koke, gjerne under lokk, i 15-20 minutter.
  • Så er det på tide å smake til sausen, og eventuelt gjøre den tykkere. Her kommer det virkelig an på smak og behag, her er et par tips:
    balsamicoeddik gir en litt søt dybde til smaken
    salt og pepper om du føler det er nødvendig
    2 ss hvetemel rørt helt ut i 0,5 dl vann kan helles i for å gjøre sausen tykkere
  • Etter at du eventuelt har gjort justeringer så er det på tide å røre inn spinat. Den trenger bare et par minutter for å bli ferdig. Så kan retten serveres, fisk gjerne ut laurbærbladene først bare, de skal ikke spises.
  • Jeg synes retten er aller best med potetstappe til.
Keyword gryterett