Pasjonsfruktboller

Pasjonsfruktboller

Luksusboller med hjemmelaget pasjonsfruktkrem. Perfekt blanding av søtt og syrlig!

Min beste venninne Annika elsker boller, min beste mannlige venn (finnes det et eget ord for det? Eller går vi bare med venn?) Calle elsker pasjonsfrukt.

Når jeg inviterer de begge to på besøk så er det jo om å gjøre å lage noe som begge liker – og slik ble denne oppskriften til.

Pasjonsfruktkremen er veldig lik vaniljekrem i framgangsmåte, jeg bare bytter ut soyamelken med pasjonsfrukt, rett og slett. Du kan også ha i andre typer frukt eller bær, men dersom de ikke består av like mye væske som pasjonsfrukt så bør du nok ha i litt ekstra melk for å få rett konsistens.

veganske pasjonsfruktboller oppskrift vegetarbloggen

Veganske pasjonsfruktboller

Luksusboller med hjemmelaget pasjonsfruktkrem, en super kombinasjon av søtt og syrlig.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course bakst, boller
Servings 8 boller

Ingredients
  

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl soyamelk
  • 1 ss tørrgjær

Pasjonsfruktkrem:

  • 3 pasjonsfrukt
  • 1 lime
  • ev litt soyamelk gjerne med vaniljesmak hvis du vil ha den fine gulfargen
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ss sukker
  • 1 vaniljestang

Instructions
 

  • Bland  melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
  • Alt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Rull den ut i en pølse som du skjærer i 8-10 like store biter. Form de til boller med hendene og fordel utover stekebrettet. Lag en liten grop i hver bolle.
  • Etterhev i 30 minutter. Gjør klar pasjonsfruktfremen mens bollene hever (oppskrift under). Når etter hevingen er gjennomført så utvider du gropene i bollene og fyller disse med krem.
  • Stek til bollene er gylne, cirka 18-20 minutter.
  • Dryss eventuelt litt melis på toppen rett før servering.

Pasjonsfruktkrem:

  • Rens ut innmaten fra pasjonsfruktene og ha i et litermål. Press i limesaften. Dersom du når 2 dl så er det bra. Hvis ikke så fyller du opp til 2 dl med soyamelk
  • Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i pasjonsfruktblandingen, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Keyword fastelavn, pasjonsfrukt

Andre boller



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating