Veganske pasjonsfruktboller
Luksusboller med hjemmelaget pasjonsfruktkrem, en super kombinasjon av søtt og syrlig.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Heving 1 hour hr 30 minutes mins
Total Time 2 hours hrs 20 minutes mins
- 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
- 50 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 50 g vegansk margarin
- 1,5 dl soyamelk
- 1 ss tørrgjær
Pasjonsfruktkrem:
- 3 pasjonsfrukt
- 1 lime
- ev litt soyamelk gjerne med vaniljesmak hvis du vil ha den fine gulfargen
- 2 ss maisstivelse
- 2 ss sukker
- 1 vaniljestang
Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
Alt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Rull den ut i en pølse som du skjærer i 8-10 like store biter. Form de til boller med hendene og fordel utover stekebrettet. Lag en liten grop i hver bolle.
Etterhev i 30 minutter. Gjør klar pasjonsfruktfremen mens bollene hever (oppskrift under). Når etter hevingen er gjennomført så utvider du gropene i bollene og fyller disse med krem.
Stek til bollene er gylne, cirka 18-20 minutter.
Dryss eventuelt litt melis på toppen rett før servering.
Pasjonsfruktkrem:
Rens ut innmaten fra pasjonsfruktene og ha i et litermål. Press i limesaften. Dersom du når 2 dl så er det bra. Hvis ikke så fyller du opp til 2 dl med soyamelk
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i pasjonsfruktblandingen, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Keyword fastelavn, pasjonsfrukt