Go Back
veganske pasjonsfruktboller oppskrift vegetarbloggen

Veganske pasjonsfruktboller

Luksusboller med hjemmelaget pasjonsfruktkrem, en super kombinasjon av søtt og syrlig.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course bakst, boller
Servings 8 boller

Ingredients
  

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl soyamelk
  • 1 ss tørrgjær

Pasjonsfruktkrem:

  • 3 pasjonsfrukt
  • 1 lime
  • ev litt soyamelk gjerne med vaniljesmak hvis du vil ha den fine gulfargen
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ss sukker
  • 1 vaniljestang

Instructions
 

  • Bland  melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
  • Alt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Rull den ut i en pølse som du skjærer i 8-10 like store biter. Form de til boller med hendene og fordel utover stekebrettet. Lag en liten grop i hver bolle.
  • Etterhev i 30 minutter. Gjør klar pasjonsfruktfremen mens bollene hever (oppskrift under). Når etter hevingen er gjennomført så utvider du gropene i bollene og fyller disse med krem.
  • Stek til bollene er gylne, cirka 18-20 minutter.
  • Dryss eventuelt litt melis på toppen rett før servering.

Pasjonsfruktkrem:

  • Rens ut innmaten fra pasjonsfruktene og ha i et litermål. Press i limesaften. Dersom du når 2 dl så er det bra. Hvis ikke så fyller du opp til 2 dl med soyamelk
  • Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i pasjonsfruktblandingen, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Keyword fastelavn, pasjonsfrukt