Vegansk søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India
Fyldig og smakfull suppe med smak av ingefær, kokos, sitron og granateple.
Mettende supper er og blir en vinner hos meg! Denne her har en liten touch av india, men den blir ikke så veldig tung i smaken. Vil du ha mer indisk preg så anbefaler jeg litt chili og kanel, eventuelt en solid teskje garam masala i kryddermiksen.
I suppen bruker jeg søtpotet og gulrøtter, dersom du ønsker det kan du holde deg til den ene av de (og doble mengden da).
På toppen prøver jeg noe nytt med knasende granateple – og resultatet blir veldig bra. Det smaker søtt, litt syrlig kanskje, og er et veldig fint alternativ til brødkrutonger som suppetopping.
Vegansk søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India
Ingredients
- 0,5 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 mellomstor/stor søtpotet
- 2 gulrøtter
- 1 ss olje til steking
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- eventuelt litt chilipulver om du liker det litt sterkt
- 4 dl kokosmelk
- 3 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 0,5 sitron
- 0,5 granateple
- 4 stilker bladpersille eller koriander
Instructions
- Finhakk sjalottløk. Skrell og deretter riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter, vask eller skrell gulrøttene og skjær også disse i litt mindre biter.
- Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, koriander, gurkemeie og eventuelt litt chilipulver og la det surre i 3-4 minutter. Om du ikke hører surringen liksom så kan du skru opp varmen et hakk. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter til.
- Ha deretter i søtpotet- og gulrotbiter, og vend de litt inn i krydderblandingen. Hell på kokosmelk og vann med buljongterning og la det hele koke opp.
- Ha på lokk og la det småkoke til alle grønnsaksbitene er møre, dette tar vel ca 10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med litt sitronsaft (og eventuelt litt salt og pepper).
- Riv sitronskallet og rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk persille eller koriander.
- Server suppen rykende varm toppet med sitronskall, granateplekjerner og persille eller koriander. Noen dråper olivenolje på toppen smaker også veldig godt.
Flere oppskrifter
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
-
Blomkålsuppe med hvite bønner
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…
-
Søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.