Vegansk søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India
Fyldig og smakfull suppe med smak av ingefær, kokos, sitron og granateple.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Course hovedrett, suppe
Cuisine indisk
- 0,5 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 mellomstor/stor søtpotet
- 2 gulrøtter
- 1 ss olje til steking
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- eventuelt litt chilipulver om du liker det litt sterkt
- 4 dl kokosmelk
- 3 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 0,5 sitron
- 0,5 granateple
- 4 stilker bladpersille eller koriander
Finhakk sjalottløk. Skrell og deretter riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter, vask eller skrell gulrøttene og skjær også disse i litt mindre biter.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, koriander, gurkemeie og eventuelt litt chilipulver og la det surre i 3-4 minutter. Om du ikke hører surringen liksom så kan du skru opp varmen et hakk. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter til.
Ha deretter i søtpotet- og gulrotbiter, og vend de litt inn i krydderblandingen. Hell på kokosmelk og vann med buljongterning og la det hele koke opp.
Ha på lokk og la det småkoke til alle grønnsaksbitene er møre, dette tar vel ca 10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med litt sitronsaft (og eventuelt litt salt og pepper).
Riv sitronskallet og rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk persille eller koriander.
Server suppen rykende varm toppet med sitronskall, granateplekjerner og persille eller koriander. Noen dråper olivenolje på toppen smaker også veldig godt.
Keyword gulrotkake, søtpotet