Melkefri riskrem

Melkefri riskrem

Julens favorittdessert blir kjempegod også uten meieriprodukter. 

Jeg elsker riskrem! Herlighet så glad jeg er i den desserten! Og på vegansk vis så blir den supergod. Trikset er hvilke erstatninger du bruker for kumelk. Jeg synes risengrynsgrøten blir aller best kokt med en kombinasjon av soyamelk og kokosmelk. De er fyldige og relativt søte, og kombinert så vil du ikke få en framtredende kokosmelk.

Når det kommer til kremfløten så fungerer flere varianter, det viktigste er at du velger en du liker og en som kan stivpiskes helt. Jeg foretrekker den “røde” soyakremen til Alpro.

Melkefri riskrem

Nydelig, fyldig og smakfull vegansk riskrem – helt uten meieriprodukter.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl grøtris se kommentar 1 under
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 5 dl soyamelk helst søtet
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 pakker vispbar soyafløte se kommentar 2 under
  • eventuelt litt sukker
  • 1 mandel

Instructions
 

  • Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken med grøtris, vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.
  • Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.
  • Vend grøten inn i kremen og servér riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!

Notes

  1. Bor du i et land der de ikke selger grøtris, kan du komme deg gjennom oppskrifter ved å bruke risottoris istedenfor.
  2. Jeg foretrekker den røde til Alpro, så her er mengdeforholdet beregnet til den. Du kan også bruke den vispbare fløten til Gryr, men da trenger du kanskje ikke like mye.
Keyword jul, juledessert, riskrem

Flere oppskrifter

  • Vegansk karamellpudding

    Vegansk karamellpudding

    Nydelig tradisjonsdessert helt uten egg og fløte.

  • Bringebærsaus til riskrem

    Bringebærsaus til riskrem

    Dette er en skikkelig enkel bringebærsaus som smaker skikkelig godt med riskremen på juleaften. Eller, strengt tatt, alle dager resten av året også. Riskrem med rød saus må være en av verdens beste desserter, og den er helt innafor å spise året rundt, spør du…

  • Porsjonsterte med pære

    Porsjonsterte med pære

    Dette er en nydelig ovnsbakt pære med smak av peanøtter og salt karamell, servert på en sprø butterdeigbunn. Desserten er den perfekte avrundingen på en fin middag men tar ikke spesielt lang tid å forberede. Venter du gjester så kan du faktisk gjøre mesteparten av…



8 thoughts on “Melkefri riskrem”

  • Hei,
    Mener du vanlig kokosmelk på boks, eller kokosdrikk som man får kjøpt på 1l kartong? 🙂
    Og vet du om det er mulig å lage grøten i ovn istedenfor å koke den på plate?

    • Tenker den på boks, men antar det går supert med den på kartong også 🙂 Kommer vel an på hvor fyldig du vil ha grøten (tror melken på boks gir fyldigere grøt – men her er det snakk om små nyanser tror jeg).

  • Men kan man ikke koke risen i vann og soyamelk og blande med pisket kokosmelk? Da blir riskremen både billigere og sunnere.

    • Jeg synes ikke grøten blir like god med vann, foretrekker kokosmelken for å få den skikkelig fyldig og god. Men det GÅR jo greit altså! Ellers så har jeg aldri prøvd pisket kokoskrem til riskrem må jeg innrømme. Så takk for tips!

  • Takk for fin oppskrift, Mari. Prøvde den i går til 16 gjester. Stor suksess! Den var veldig god. Neste gang kommer jeg til å lage den litt tykkere, ved å redusere soya- og kokosmelken.

    • Wow, 16 stk rundt bordet! Takk for feedback på mengden. Jeg ELSKER jo masse krem i riskrem, så muligens oppskriften har litt for mye av den også for vanlige folk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating