Go Back

Melkefri riskrem

Nydelig, fyldig og smakfull vegansk riskrem - helt uten meieriprodukter.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl grøtris se kommentar 1 under
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 5 dl soyamelk helst søtet
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 pakker vispbar soyafløte se kommentar 2 under
  • eventuelt litt sukker
  • 1 mandel

Instructions
 

  • Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken med grøtris, vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.
  • Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.
  • Vend grøten inn i kremen og servér riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!

Notes

  1. Bor du i et land der de ikke selger grøtris, kan du komme deg gjennom oppskrifter ved å bruke risottoris istedenfor.
  2. Jeg foretrekker den røde til Alpro, så her er mengdeforholdet beregnet til den. Du kan også bruke den vispbare fløten til Gryr, men da trenger du kanskje ikke like mye.
Keyword jul, juledessert, riskrem