Melkefri riskrem
Nydelig, fyldig og smakfull vegansk riskrem - helt uten meieriprodukter.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
Course Dessert
Cuisine norsk
- 2 dl grøtris se kommentar 1 under
- 4 dl vann
- 2 ts salt
- 5 dl soyamelk helst søtet
- 5 dl kokosmelk
- 2 pakker vispbar soyafløte se kommentar 2 under
- eventuelt litt sukker
- 1 mandel
Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken med grøtris, vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.
Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.
Vend grøten inn i kremen og servér riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!
- Bor du i et land der de ikke selger grøtris, kan du komme deg gjennom oppskrifter ved å bruke risottoris istedenfor.
- Jeg foretrekker den røde til Alpro, så her er mengdeforholdet beregnet til den. Du kan også bruke den vispbare fløten til Gryr, men da trenger du kanskje ikke like mye.
Keyword jul, juledessert, riskrem