Spansk omelett

Spansk omelett

Nyyyyydelig tapasomelett med poteter og løk. 

Av alt som har med tapas å gjøre så er dette min favoritt. Spansk omelett (tortilla de patatas) smaker vel så godt til frokost (tenk helgebrunsj) som til tapas på kvelden, og består av masse gode, stekte poteter som stekes i en omelett. Vegansk omelett, riktignok. Og den kan du lage både med silketofu eller kikertmel som erstatning for egg. I dag skal vi bruke kikertmel, siden vi brukte silketofuen sist. Kikertmel får du kjøpt i asiatiske matvarebutikker til en billig penge, eller i helsekost eller godt assorterte dagligvarebutikker til en ikke like billig penge.

Melet smaker ikke noe godt rått, men etter at det er varmebehandlet gir det en skikkelig god smak og konsistens som minner om egg.

Vegansk spansk omelett

Kjempegod tapasrett med poteter, som også kan serveres til frokost. Istedenfor egg bruker vi en røre basert på kikertmel.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 sjalottløk eller 1 stor løk
  • 5 poteter ("vanlig" størrelse)
  • 3 ss olje til steking
  • 2,5 dl kikertmel
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss næringsgjær kan sløyfes
  • gressløk
  • ev. litt rosepepper

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk. Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
  • Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i potetene og stek under stadig omrøring til de begynner å bli gjennomstekte. Ha i løken og la det hele surre videre i noen minutter.
  • Visp sammen kikertmel, vann, hvitløkpulver, sitronsaft, salt, pepper og næringsgjær. Pass på at det ikke er noen klumper. Finhakk gressløk.
  • Hell røren over i pannen med potetene og løken, ha gressløk over. Skru varmen ned til medium/lav og dekk til pannen om du kan.
  • La det hele stå og steke i 15-20 minutter til omeletten begynner å feste seg. Legg en stor tallerken over pannen og vipp omeletten forsiktig over på tallerken. Skli den tilbake i pannen og stek ferdig på den andre siden, dette går på 5-10 minutter.
  • Ha gressløk og eventuelt rosepepper over, og server omeletten rykende varm, lun eller kald.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

    Les mer

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer

  • Patatas bravas

    Patatas bravas

    Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

    Les mer



6 thoughts on “Spansk omelett”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating