Vegansk spansk omelett
Kjempegod tapasrett med poteter, som også kan serveres til frokost. Istedenfor egg bruker vi en røre basert på kikertmel.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course tapas
Cuisine spansk
- 2 sjalottløk eller 1 stor løk
- 5 poteter ("vanlig" størrelse)
- 3 ss olje til steking
- 2,5 dl kikertmel
- 2,5 dl vann
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ss næringsgjær kan sløyfes
- gressløk
- ev. litt rosepepper
Finhakk sjalottløk. Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i potetene og stek under stadig omrøring til de begynner å bli gjennomstekte. Ha i løken og la det hele surre videre i noen minutter.
Visp sammen kikertmel, vann, hvitløkpulver, sitronsaft, salt, pepper og næringsgjær. Pass på at det ikke er noen klumper. Finhakk gressløk.
Hell røren over i pannen med potetene og løken, ha gressløk over. Skru varmen ned til medium/lav og dekk til pannen om du kan.
La det hele stå og steke i 15-20 minutter til omeletten begynner å feste seg. Legg en stor tallerken over pannen og vipp omeletten forsiktig over på tallerken. Skli den tilbake i pannen og stek ferdig på den andre siden, dette går på 5-10 minutter.
Ha gressløk og eventuelt rosepepper over, og server omeletten rykende varm, lun eller kald.