Pestobakte poteter

Pestobakte poteter

Denne oppskriften skulle egentlig bli ganske annerledes. Planen da jeg begynte på matlagingen var å lage krunsjpoteter med pesto-vri, men halvveis i prosessen fikk jeg mer lyst på bakt potet enn stekt. Så da ble det en ny variant! Trikset her er å bake relativt små poteter som er vendt i pesto. Slik trekker smakene skikkelig godt inn under baking, og i og med at potetene er små så bakes de fort, og pestoen rekker ikke å brenne seg.

Bruker du større poteter kan du enten forkoke de, eller ha i pestoen halvveis i steketiden.

Disse er gode som en tapasrett, eller på en buffet med mange småretter. De funker også som tilbehør til grillmat og typiske søndagsmiddager.

Du kan også avkjøle potetene, skjære de i biter og servere de som potetsalat.

Pestobakte poteter

Nydelige som tapasrett, på buffet med andre småretter og som tilbehør til grillmat. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course tapas, tilbehør
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 kinesiske hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 4 stilker basilikum (inkl. alle bladene)
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 sitron (kun saften)
  • salt
  • pepper
  • 0,5-1 dl olivenolje
  • 15-16-18 småpoteter gjerne amadine

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form.
  • Ha hvitløk, basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto. Ha over i en bolle.
  • Skyll, skrubb og tørk potetene. Ha de i bollen sammen med pestoen og vend alt sammen slik at alt blir dekket. Fordel deretter potetene utover i den ildfaste formen.
  • Inn i ovnen, stek i 10 minutter, vend på potetene, 10 minutter til. Gjenta en gang til, når de er gylne på alle sidene er de klare (det er lov å stikke en kniv eller gaffel raskt inn i de og se om denne påstanden holder mål altså).
  • Server rykende varme.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Fritert enokisopp

    Fritert enokisopp

    Dette er en helt super snack med supersaftig konsistens, supersprø ytre, og masse digg smak. Spis den med en god dipp, legg den mellom burgerbrød med salat (og igjen en god dipp) eller skjær den i skiver og ha den på taco eller i en…

    Les mer

  • Tomatdipp til tapas

    Tomatdipp til tapas

    Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!

    Les mer

  • Småpoteter med urtesaus

    Småpoteter med urtesaus

    Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating