Pestobakte poteter

Denne oppskriften skulle egentlig bli ganske annerledes. Planen da jeg begynte på matlagingen var å lage krunsjpoteter med pesto-vri, men halvveis i prosessen fikk jeg mer lyst på bakt potet enn stekt. Så da ble det en ny variant! Trikset her er å bake relativt små poteter som er vendt i pesto. Slik trekker smakene skikkelig godt inn under baking, og i og med at potetene er små så bakes de fort, og pestoen rekker ikke å brenne seg.
Bruker du større poteter kan du enten forkoke de, eller ha i pestoen halvveis i steketiden.
Disse er gode som en tapasrett, eller på en buffet med mange småretter. De funker også som tilbehør til grillmat og typiske søndagsmiddager.
Du kan også avkjøle potetene, skjære de i biter og servere de som potetsalat.

Pestobakte poteter
Ingredients
- 2 kinesiske hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 4 stilker basilikum (inkl. alle bladene)
- 4 ss pinjekjerner
- 1 sitron (kun saften)
- salt
- pepper
- 0,5-1 dl olivenolje
- 15-16-18 småpoteter gjerne amadine
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form.
- Ha hvitløk, basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto. Ha over i en bolle.
- Skyll, skrubb og tørk potetene. Ha de i bollen sammen med pestoen og vend alt sammen slik at alt blir dekket. Fordel deretter potetene utover i den ildfaste formen.
- Inn i ovnen, stek i 10 minutter, vend på potetene, 10 minutter til. Gjenta en gang til, når de er gylne på alle sidene er de klare (det er lov å stikke en kniv eller gaffel raskt inn i de og se om denne påstanden holder mål altså).
- Server rykende varme.
Flere oppskrifter
-
Fritert enokisopp
Dette er en helt super snack med supersaftig konsistens, supersprø ytre, og masse digg smak. Spis den med en god dipp, legg den mellom burgerbrød med salat (og igjen en god dipp) eller skjær den i skiver og ha den på taco eller i en…
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,