Go Back

Pestobakte poteter

Nydelige som tapasrett, på buffet med andre småretter og som tilbehør til grillmat. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course tapas, tilbehør
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 kinesiske hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 4 stilker basilikum (inkl. alle bladene)
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 sitron (kun saften)
  • salt
  • pepper
  • 0,5-1 dl olivenolje
  • 15-16-18 småpoteter gjerne amadine

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast form.
  • Ha hvitløk, basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto. Ha over i en bolle.
  • Skyll, skrubb og tørk potetene. Ha de i bollen sammen med pestoen og vend alt sammen slik at alt blir dekket. Fordel deretter potetene utover i den ildfaste formen.
  • Inn i ovnen, stek i 10 minutter, vend på potetene, 10 minutter til. Gjenta en gang til, når de er gylne på alle sidene er de klare (det er lov å stikke en kniv eller gaffel raskt inn i de og se om denne påstanden holder mål altså).
  • Server rykende varme.
Keyword poteter