Indisk linsegryte med blomkål

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 

Blomkål! Linser! Indisk! Så mange favoritter i en enkelt rett! Denne linsegryten lager du på en halvtime, og den er smakfull og god. Jeg har vært litt forsiktig både med chili og krydder her – smak deg gjerne fram og ha i mer om du foretrekker det spicy.

Du kan også ha i andre typer grønnsaker her. Både gulrot og potet er veldig godt i denne sausen, det samme er erter og brokkoli – men de to sistnevnte bør kun være med mot slutten av koketiden om du velger å gå for dem.

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 4 stilker koriander
  • 1 blomkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 kartong)
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 2-3 dl kokosmelk
  • salt
  • pepper
  • ev. ris til servering

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
  • Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca. 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.
  • Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.
Keyword linsegryte, linser

Flere oppskrifter

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

  • Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…



17 thoughts on “Indisk linsegryte med blomkål”

  • Hei! Jeg legger merke til at du skriver knuste tomater. Er det tomatpuré du mener, eller kan man bruke hakkede tomater?

    • Hakkede er nok det jeg har prøvd å kommunisere her ja… Takk for at du nevner det, skal prøve å være mer nøyaktig 🙂

  • denne smakte helt nydelig! takk for oppskrift!
    men jeg stusser litt over at du skriver denne passer til 2 porsjoner?? tomater+buljongvann+kokosmelk alene blir jo omtrent 1,5 liter. Legg til blomkålen og linsene og resten blir dette en stor gryte på mitt kjøkken. Selv fikk jeg 3 rause middagsporsjoner samt 3 litt mindre lunsjporsjoner med denne oppskriften (servert med normale porsjoner ris).

    • AIaiai, jeg er ikke så god på det med porsjoner alltid :/ Livredd for at folk skal lage for lite og ikke bli mette. Takk for tilbakemelding!

      • Jeg tenkte det samme. Mye mat til 2. Men fantastisk god middag på null komma svisj! Dro på med en hel chilli så ble det perfekt for min gane. Hadde ikke koriander så brukte tørket , funka knall

        • Godt du likte den! Skal notere det med porsjonene. Blir alltid så redd det ikke skal være nok til folk :/

  • Denne er bare helt fantastisk, elsker den! Jeg lager alltid en svær porsjon når jeg er i gang, og fryser ned i porsjonsbokser. Så har jeg luksuslunsj på jobb 🙂

  • Hvis man bruker linser som ikke er tørket (i lake) ville du da redusere mengden buljong? Eller bare skylle linsene?

    • Jeg ville redusert mengden buljong, og hatt linsene i når det bare gjenstod fem minutter av koketiden 🙂

  • Den ble utrolig god på smak, men jeg synes den ble mer som suppe enn gryte. Da tar jeg bare mindre vann eller mer linser neste gang 🙂 Jeg doblet oppskriften, siden vi er 3. Det ble nok til middag i to dager for oss 3 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating