Vegansk saag paneer

Vegansk saag paneer

Indisk favoritt med tofu i kremet spinatsaus. 

Paneer er en ost som brukes veldig mye i indisk matlaging. I denne tradisjonelle retten serveres den i en saus med masse spinat i, gjerne sammen med ris og naan.

Siden paneer ikke akkurat er vegansk, har jeg prøvd å gjenskape retten med tofu istedenfor. Og det gikk veldig bra! Først ligger tofuen i en ganske kraftig marinade (sånn rent smaksmessig), deretter stekes den i panna, før den til slutt tilsettes spinat og væske. Ganske greit egentlig, og smaken er veldig god. Ikke la deg skremme av lang ingrediensliste, mesteparten her er krydder.

Vegansk saag paneer

Indisk favoritt med tofu i kremet spinatsaus. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 dl vann
  • 1 ts rød currypaste (indisk variant)
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 400 g tofu
  • ris
  • 2 ss olje til steking
  • 2 cm ingefær
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 200 g spinat
  • 0,5 rød chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts sukker
  • 0,5 sitron
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • ca. 1 dl kokosmelk eller melkefri fløte

Instructions
 

  • Lag en marinade av vann, currypaste, sennep, 0,5 ts salt, løkpulver, hvitløkspulver og gurkemeie. Skjær tofuen i terninger og ha den i marinaden. La det stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter – lar du det stå lenger blir det enda bedre.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tørk marinaden av tofuterningene og ha dem i. Stek de på alle sider til de begynner å bli gylne og få litt stekeskorpe. Gjør klar spinaten i mellomtiden.
  • Skrell ingefær, sjalottløk og hvitløk. Ha det i en foodprocessor sammen med spinat, chili, spisskummen, garam masala, sukker, 0,5 ts salt og sitronsaft. Kjør en liten stund – alt skal ikke bli most, men det er greit at det ikke er noen hele spinatblader igjen. Vend blandingen inn i tofuen.
  • Hell på vann med grønnsaksbuljongterning og rør det hele godt sammen. La det koke i noen minutter, hell deretter i kokosmelken. La det koke i et par minutter til.
  • Servér rykende varmt sammen med ris, og om du virkelig vil slå på stortromma anbefaler jeg å lage indiske naan til.
Keyword tofu

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

    Klikk her for oppskrift

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

    Klikk her for oppskrift

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

    Klikk her for oppskrift



2 thoughts on “Vegansk saag paneer”

  • Dette var KJEMPEGODT!! Smakte virkelig som paneer. Det virka litt funky med all den sennepen, men ble kjempegodt da alt var rørt sammen. Jeg tilsatte også biter av kokt søtpotet for å få mer grønnsaker. Dette skal jeg definitivt lage igjen. Tusen takk for oppskriften!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating