Go Back

Vegansk saag paneer

Indisk favoritt med tofu i kremet spinatsaus. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 dl vann
  • 1 ts rød currypaste (indisk variant)
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 400 g tofu
  • ris
  • 2 ss olje til steking
  • 2 cm ingefær
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 200 g spinat
  • 0,5 rød chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts sukker
  • 0,5 sitron
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • ca. 1 dl kokosmelk eller melkefri fløte

Instructions
 

  • Lag en marinade av vann, currypaste, sennep, 0,5 ts salt, løkpulver, hvitløkspulver og gurkemeie. Skjær tofuen i terninger og ha den i marinaden. La det stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter – lar du det stå lenger blir det enda bedre.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tørk marinaden av tofuterningene og ha dem i. Stek de på alle sider til de begynner å bli gylne og få litt stekeskorpe. Gjør klar spinaten i mellomtiden.
  • Skrell ingefær, sjalottløk og hvitløk. Ha det i en foodprocessor sammen med spinat, chili, spisskummen, garam masala, sukker, 0,5 ts salt og sitronsaft. Kjør en liten stund - alt skal ikke bli most, men det er greit at det ikke er noen hele spinatblader igjen. Vend blandingen inn i tofuen.
  • Hell på vann med grønnsaksbuljongterning og rør det hele godt sammen. La det koke i noen minutter, hell deretter i kokosmelken. La det koke i et par minutter til.
  • Servér rykende varmt sammen med ris, og om du virkelig vil slå på stortromma anbefaler jeg å lage indiske naan til.
Keyword tofu