Squashsuppe

Jeg er veldig glad i suppe – og koker suppe på nesten alt. Noen ganger baker jeg grønnsakene i ovnen først, noen ganger steker jeg dem i panna, og noen ganger koker jeg dem “bare”. Her gjør jeg sistnevnte, og bruker en veldig lettvint løsning med vanlig, gult karripulver og kokosmelk for smak. Men det blir godt likevel! Veldig godt!
Paprikaen og squashen kan lett byttes ut med varianter i andre farger, og istedenfor poteter kan du bruke søtpoteter, rødbeter eller pastinakker. For eksempel.

Squashsuppe
Ingredients
- 0,5 gul løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 gul paprika
- 1 squash gjerne gul
- 2 poteter
- 2 ss matolje
- 1 ss gult karripulver
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
- 4 dl kokosmelk
- 1 lime
- salt
- pepper
- 4 stilker koriander til servering
Instructions
- Grovhakk løk, finhakk hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
- Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk og karripulver og la det surre i et par minutter under omrøring.
- Tilsett paprika, squash, poteter, vann med buljongterning og kokosmelk og la det koke opp.
- La det småkoke til potetbitene er møre, kjør deretter suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprocessor (pass på så du ikke brenner deg).
- Press i limesaft og smak til med salt og pepper.
- Server suppen rykende varm gjerne med litt frisk koriander på toppen.
Flere oppskrifter
-
Spicy “ramen”
Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til.
-
Kremet jordskokksuppe
En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.