Go Back

Squashsuppe

Nydelig høstsuppe med rundt smak av karri og kokos. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 gul løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 gul paprika
  • 1 squash gjerne gul
  • 2 poteter
  • 2 ss matolje
  • 1 ss gult karripulver
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 lime
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker koriander til servering

Instructions
 

  • Grovhakk løk, finhakk hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i løk, hvitløk og karripulver og la det surre i et par minutter under omrøring.
  • Tilsett paprika, squash, poteter, vann med buljongterning og kokosmelk og la det koke opp.
  • La det småkoke til potetbitene er møre, kjør deretter suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprocessor (pass på så du ikke brenner deg).
  • Press i limesaft og smak til med salt og pepper.
  • Server suppen rykende varm gjerne med litt frisk koriander på toppen.
Keyword squash